October 31, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

„Ne luăm STAREA DE LIBERTATE înapoi!”. 1000 de oameni protestează în Piața Universității împotriva restricțiilor și cer demisia lui Raed Arafat. Jandarmeria a blocat instalarea sonorizării sabotând momentul artistic al naistului Nicolae Voiculeț

2 min read


Peste 1000 de români s-au adunat în Piața Universității la chemarea inițiativei civice Starea de LIbertate pentru a protesta față de restricțiile abuzive impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. De asemenea, mulți purtau icoane cu Sfânta Parascheva, în semn de nemulțumire față de interzicerea pelerinajului de la Iași.
 
Manifestanții au cerut demisia lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și secretar de stat în MAI. 

Mulți și-au exprimat nemulțumirea față de obligativitatea purtării măștilor de protecție. Oamenii au mai spus că nu sunt de acord cu închiderea restaurantelor și a teatrelor și că drepturile le sunt încălcate.

Protestatarii au avut câteva altercații cu jandarmii și au scandat “Libertate, libertate!, “Jos dictatura”, “Noi vă plătim”, “Jos trădătorii!”, “Copiii noștri nu-s cobaii voștri”. De asemenea, s-a rostit în cor rugăciunea “Tatăl nostru”.
 
Pompiliu Diplan, organizatorul acțiunii, a anunțat că va fi prezent și la Iași, la pelerinajul anual de ziua Sfintei Parascheva
La începutul manifestației Jandarmeria a blocat instalarea sonorizării. În ciuda acestui abuz, până la urmă maestrul Nicolae Voiculeț a reușit să cânte la nai mulțimii Deșteaptă-te, Române! (video de sus). O altă invitată a Stării de Libertate a cântat la tulnic ca pe vremea lui Avram Iancu.

Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!
ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.
ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.
ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.