October 30, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Handbal masculin: Victorie de senzaţie reuşită de Poli Timişoara cu HC Dobrogea Sud, în Liga Naţională

3 min readSCM Poli Timişoara a reuşit o victorie de senzaţie, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, în etapa a 8-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, 25-23 (9-16) cu HC Dobrogea Sud Constanţa.

 

HC Dobrogea Sud a condus cu 16-9 la pauză, iar cu zece minute înainte de final avea şase goluri în plus, 23-17. Poli a reuşit un final incredibil, cu opt goluri consecutive, învingând cu 25-23.Pentru învingători au marcat Sadoveac 8 go luri, Barros 6, Şomlea 3, Neamţu 3, Baican 2, Fenici 1, Cîmpan 1, Năstăsie 1. Golurile constănţenilor au fost reuşite de Şandru 6, Nistor 4, Radojevic 3, Cikovani 3, Susanu 2, Z. Nikolic 1, Simovic 1, Al. Andrei 1, Ersin 1, Rocha Chiuffa 1.Antrenorul echipei de pe Bega, Vlad Caba, a lăudat performanţa echipei sale: ”O astfel de răsturnare face parte din frumuseţea jocului de handbal, care spre deosebire de fotbal, unde se poate trage de timp sau se poate şuta mingea în tribună, aici trebuie să joci până la capăt. În primul rând, nu mă aşteptam să fim conduşi aşa de mult. Eram hotărâţi să punem cât mai multe probleme, dar după un început relativ bun au apărut câteva greşeli tehnice şi am intenţionat să odihnesc, până la pauză, jucătorii de bază. Din păcate nici tinerii n-au fost atunci prea conectaţi la meci aşa că rezultatul primei reprize a fost complet dezamăgitor. Am apelat la coarda sensibilă, spunându-le jucătorilor că ori rămânem la vestiare ori arătăm altceva în repriza a doua. Aş fi ipocrit să spun că aş fi crezut că puteam întoarce complet rezultatul, dar măcar trebuia să arătăm alt handbal. Băieţii au răspuns la aceste solicitări, iar faptul că am revenit de la -9 la +2 goluri e de domeniul senzaţionalului şi merită toate felicitările din lume! În repriza a doua am avut o apărare mult mai agresivă şi mai bună, apoi am dat goluri pe contraatac prin Barros. Am trecut vreme de aproape 10 minute şi la un joc cu şapte oameni în atac, din care am dat trei goluri; acestea au contat foarte mult. Ne-a reuşit! Aşa cum altă dată nu ne iese jocul, de data asta ne-a reuşit, iar băieţii au fost extraordinar de conectaţi şi inspiraţi”.Caba a criticat şi ritmul în care se desfăşoară turneul de la Sfântu Gheorghe: ”Păcat că sunt meciurile atât de apropiate ca timp, ritmul e inuman şi, probabil, nu-ţi oferă ocazia să fii la acelaşi nivel două meciuri la rând. Urmează recuperarea foarte rapid, pentru că vor conta foarte mult psihicul şi refacerea organismului”.Rezultatele de sâmbătă:
CSM Bacău – CSU din Suceva 30-32 (14-16)
AHC Dobrogea Sud – SCM Politehnica Timişoara 23-25 (16-9)
CS HC Buzău 2012 – AHC Potaissa Turda 30-34 (17-19)
CSM Reşiţa – CSM Făgăraş 27-28 (13-13)
CSM Bucureşti – CSA Steaua Bucureşti 29-27 (14-15)
AHC Dunărea Călăraşi – CS Minaur Baia Mare 32-23 (14-12)CS Magnum Botoşani nu s-a prezentat la turneu, iar CSM Focşani a fost exclusă, ambele din cauza cazurilor de coronavirus.Clasament:
1. CS Dinamo Bucureşti 18 puncte (6 jocuri)
2. AHC Dobrogea Sud 18 p (7 j)
3. CSM Bucureşti 18 p (8 j)
4. AHC Potaissa Turda 15 p (7 j)

AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

 

Sursa foto: SCM Politehnica Timișoara/FacebookCitește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.