October 25, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Alertă de urgență extremă la Iași, printre pelerinii care protestează la moaștele Sfintei Parascheva

3 min read

În Iași este obligatorie purtarea măștii în spații publice închise și deschise
Sute de oameni protestează în fața Catedralei Mitropolitane din Iași
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a trimis prin Ro-Alert un mesaj de alertă extremă chiar în timpul în care pelerinii veniți la moaștele Sfintei Parascheva au început să protesteze în fața Catedralei Mitropolitane.

Protestul pelerinilor, care între scandări cântă și se roagă, a fost întrerupt de o alertă de urgență extremă trimisă pe telefoanelor tuturor celor care se află în Iași.

„Atenție! În județul Iași nivelul de răspândire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este ridicat. RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dvs. sau a celor din jur. La nivelul jud. Iași este obligatorie purtarea măștii în spații publice închise și deschise. Purtați corect MASCA, acoperând nasul și gura. Păstrați DISTANȚA și evitați aglomerațiile. Mențineți IGIENA MÂINILOR și DEZINFECTAȚI-VĂ după atingerea obiectelor, evitați contactul cu suprafețele comune. ÎNCURAJAȚI-I și pe cei din apropierea dvs. să respecte cu strictețe regulile!”, se arată în mesajul semnat de ISU Iași.

Mesajul a venit în contextul în care oamenii adunați în fața Catedralei Mitropolitane nu respectă distanțarea și nu toți poartă măștile, cel puțin nu regulamentar.

Citește și: Protest la Iași: În genunchi, între două rugăciuni, oamenii strigă: „Discriminare!”, „Respectați constituția!”, „Rușine!”

Biserica Ortodoxă Română prin Patriarhul Daniel și-a exprimat nemulțumirea cu privire la restricțiile luate de autorități în cazul pelerinajului la Sfânta Parascheva. Patriarhul spune că măsura interziceii pelerinajului este excesivă.

Patriarhul Daniel face apel la „coresponsabilitate şi cooperare pentru a evita constrângeri excesive” şi susţine că interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi este o măsură disproporţionată, discriminatorie şi luată fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română.

„Patriarhia Română își exprimă deplina solidaritate cu toți credincioșii ortodocși care în aceste zile doresc să se roage ca pelerini Sfintei Cuvioase Parascheva, precum și cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, gazda profund responsabilă a pelerinajului anual de la Iași.

Interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi este o măsură disproporționată, discriminatorie şi luată fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română”, spune Patriarhul Daniel.

Citește și: Prima zi de protest la moaștele Sfintei Parascheva. Românii veniți din țară cântă și scandează în fața Mitropoliei Mitropolia Moldovei se delimitează de manifestarea de la Iași. „Înțelegem durerea, le cerem oamenilor să fie pașnici”

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.