October 22, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

La sparanghel, da, la moaște ba! Vicepremierul Turcan explică de ce s-au interzis procesiunile religioase: În campania electorală nu transportam oamenii cu autocarele. Turismul ecumenic este unul cu potențial ridicat de transmitere a bolii

3 min read


După ce toată vara au dat lăsat turiștii să zburde ca pe maidan la mare și ala munte, Guvernul și-a amintit de „turismul ecumenic”. Cel care, spune acum Raluca Turcan, are potențial ridicat de transmitere a bolii. Mai precis, spune vicepremierul României, autocarele care transportă pelerini sunt „focare„ de infecție. Despre autocarele care în primăvară, în plină stare de urgență, transportau peste granițe sute de muncitori români, plecați să culeagă sparanghel în Germania, guvernul Orban, în frunte cu Turcan, nu-și dădeau cu părerea și nici nu le opreau la graniță.
 
Vicepremierul Raluca Turcan susține că autoritățile își doresc “un efort comun, în perioadă de criză” și explică faptul că au decis organizarea procesiunilor și evenimentelor religioase numai cu participarea localnicilor, nu și a pelerinilor, pentru că transportul către unele zone cunoscute pentru turismul ecumenic este unul cu potențial ridicat de transmitere a bolii provocate de noul coronavirus.  

 “Potențial de controversă putem găsi aproape oricând și oriunde. În campania electorală nu transportam oamenii cu autocarele spre anumite destinații unde petreceau ore în șir în autocar. Aceste restricții țin foarte mult de participarea la procesiuni pentru oamenii din comunitatea respectivă, să nu se mai folosească acest turism ecumenic pentru că partea de transport a lăsat foarte mult de dorit”, a afirmat Raluca Turcan marți seară, într-o emisiune a B1 Tv.
 „Practic, partea de pre-spitalizare este extrem de importantă”, a mai afirmat Turcan.

Membrii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) au stabilit, luni seară, că este permisă organizarea de manifestări cu ocazia sărbătorilor religioase numai cu participarea celor care au domiciliul sau reședința în localitatea respectivă, explicând măsura prin faptul că riscul de infectare este unul foarte mare atunci când pelerinii se deplasează dintr-o localitate în alta cu mijloace de transport precum autocare.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat, luni seară, că manifestările religioase se vor desfășura „numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea” i fără participarea pelerinilor sau a credincioșilor din alte localități.

Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!
ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.
ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.
ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.