October 30, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

S-a creat precedentul: Biroul Electoral al Sectorului 5 a decis RENUMĂRAREA voturilor, așa cum a cerut candidatul USR. Ce urmează la Sectorul 1? USR-istul Vlad Voiculescu minte ca la Radio Erevan

3 min read


Biroul Electoral al Sectorului 5 a decis, în urmă cu puțin timp, ca voturile de la alegerile locale să fie renumărate. Pentru ca procedura să înceapă este nevoie de două avize: unul de la Biroul Electoral Municipal și unul de la Biroul Electoral Central.

La Sectorul 5, după numărarea a 97,30% dintre voturi, Cristian Popescu Piedone are 28,08%, Daniel Florea (PSD) – 25,64%, iar Cristian Băcanu (PNL – USR PLUS) – 25,24%.iroul Electoral al Sectorului 5 a decis, în urmă cu puțin timp, ca voturile de la alegerile locale să fie renumărate! Însă, pentru ca procedura să înceapă este nevoie de două avize: unul de la Biroul Electoral Municipal și unul de la Biroul Electoral Central.

La Sectorul 5, după numărarea a 97,30% dintre voturi, Cristian Popescu Piedone are 28,08%, Daniel Florea (PSD) – 25,64%, iar Cristian Băcanu (PNL – USR PLUS) – 25,24%.Decizia de renumărare a fost luată la cererea partidelor, dar președintele și vicepreședintele BES (judecători) au făcut întâmpinare de respingere pe motiv de ”netemeinicie” la Biroul Electoral Municipal.
 
Vlad Voiculescu, copreședintele USR PLUS București, susține că Biroul Electoral Central a respins, miercuri, sesizarea formulată de PSD Sector 1 București privind renumărarea voturilor la alegerile locale în acest sector.

“Contestația domnului Tudorache a fost respinsă în BEC. Victoria lui Clotilde Armand este finală. Voturile de la Sectorul 5 vor fi renumărate”, a anunțat el pe Facebook.
 
Vlad Voiculescu minte ca la Radio Erevan. În realitate Biroul Electoral Central a respins sesizarea privind constatarea unei
posibile fraude electorale în cadrul alegerilor locale, nu renumărarea.Știri pe Surse informează că cererea de renumărare a voturilor a fost trimisă
la Biroul Electoral de Sector. Aici se va lua decizia privind o posibilă
renumărare a voturilor.
 

Zilele trecute chiar președintele Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Nicolae
Sprîncu, a făcut o adresă către Biroul Electoral Central, în care
semnalează posibile nereguli în privința numărării voturilor de la
alegerile de duminică.

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 pentru un nou mandat, Dan Tudorache, a informat, marți, că a solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor de la scrutinul de duminică.

“Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor, iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, a scris Tudorache, pe Facebook.

Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!
ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.
ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.
ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.