October 30, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Regizorul Iulian Capsali, blocat de cerberii „corectitudinii politice” de la Facebook pentru postarea în care îl desființa pe Baconschi pentru activismul LGBT

3 min read


Regizorul și publicistul Iulian Capsali s-a trezit, din nou, blocat de cerberii de la Facebook, după ce a publicat o opinie, ca reacție la o postare pro homosexualism a lui Teodor Baconschi. „Corectitudinea politică” a rețelei lui Zuckerberg îi impută lui Capsali, care a comentat că „pe valul politic progresist urcă și teologul-diplomat Baconschi, ce ne ceartă acum că nu acceptăm, noi ortodocșii, homosexualitatea”, că „postarea sa nu a respectat standardele comunității”. Opinia CENZURATĂ de Facebook o puteți găsi la ActiveNews, AICI.

Nu ar fi prima oară când Facebook pune tunurile pe Iulian Capsali. În 2015, rețeaua lui Zuckerberg i-a eliminat temporar contul chiar în mijlocul unei conversații, după ce regizorul fusese raportat de către niște apărători ai „corectitudinii politice”.

Dar cu ce a deranjat Capsali „standardele comunității” impuse de rețeaua de socializare?  Cu o astfel de remarcă legată de fostul ambasador al României la Vatican și mare admirator al farmecelor Elenei Udrea din postura de ex ministru de Extene în guvernarea Băsescu?  ”Transpare destul de limpede: nevoia de sincronism cu Occidentul, pe care
teologul liberal îl zeifică la modul absolut. Mai pe înțelesul
edentaților, nu poți fi un european asumat dacă nu îmbrățișezi și
ideologia care vine la pachet, adică dacă refuzi “progresul”. Ortodoxia
“integrală”, o știm bine, riscă să te arunce în brațele Moscovei. Să
refuzi catafalcul ideologic LGBT venit din UE este văzut efectiv ca o
trădare a euro-atlantismului.”

Reamintim că Teodor Baconschi, a cărui notorietate a atins cote înalte pe vremea când era în MAE  nu doar cu controversa voturilor de la Paris, ci și cu celebrul scandal numit „Sex în jacuzzi” – cu fosta ambasadoare din Australia, Manuela Vulpe, a postat în toiul nopții o litanie în care se rățoiește la ortodocșii români că nu acceptă ceea ce lumea civilizată o face pe față, nu doar pe la spate: homosexualitatea.

”Ca să nu mă lungesc, diferența dintre Occident și România e că acolo homosexualitatea e acceptată (chiar dacă sunt grupări creștine care o repudiază, cu argumente biblice sau morale), pe când la noi această practică e mai degrabă respinsă (tot din motive tradițional-conservatoare). Mai există o diferență: catolicismul și protestantismul au dezvoltat o pastorală – deci un dialog deschis – cu minoritatea homosexuală.

Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!
ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.
ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.
ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.