October 31, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

PSD a respins cererea lui Iohannis de reexaminare a legii privind Ziua Tratatului de la Trianon. Senator: „Iohannis l-a egalat pe Von Mackensen la înfrângeri istorice”

3 min read


Senatorii din Comisia de administrație au respins marți cererea de reexaminare, trimisă de președintele Iohannis, a legii prin care 4 iunie a fost desemnată Ziua Tratatului de la Trianon. Decizia de respingere a fost adoptată cu voturile senatorilor PSD și ALDE,  în timp ce senatorii PNL, USR și UDMR au votat împotrivă. Raportul comisiei de respingere a cererii de reexaminare va fi trimis plenului Senatului, care se va reuni miercuri, urmând să ajungă ulterior în Camera Deputaților, care este forul decizional. 

În urmă cu două săptămâni, președintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului reexaminarea Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon. Iohannis susține că adoptarea de către Parlament a Legii pedeclararea zilei de 4 iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon a generat numeroase critici, atât din partea experților, cât și a organizațiilor neguvernamentale.

La începutul lunii iunie, președintele care în acest an boicotat Centenarul Trianonului, a sesizat CCR cu privire la Legea pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon, susținând că o asemenea sferă de reglementare este, în esență, o simplă declarație a Parlamentului, un anunț, fără caracter normativ. Curtea Constituțională i-a repins însă, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate.
 
Într-o postare pe Facebook, senatorul PSD Șerban Nicolae spune că prin respingerea de către Senat a cererii de reexaminare, formulată de șeful statului,Iohannis l-a  l-a egalat pe Von Mackensen la înfrângeri istorice”.

„TRIANON! TRIANON! TRIANON!

Azi, în Senatul ROMÂNIEI, am respins rușinoasa cerere prin care președintele Partidului Anti-Național Liberal, Iohannis Klaus Werner a încercat, încă o dată, blocarea legii privind Ziua Tratatului de la Trianon.

Peneliștii s-au aliniat cu mâna la vipușcă și au votat, in corpore, împotriva acestei legi! USR a votat împotriva legii (ca și UDMR), ca să nu se suprapună cu legea privind Ziua națională(?!) a bicicletei, inițiativa lor…

Iohannis l-a egalat pe Von Mackensen la înfrângeri istorice”, a scris senatorul social-democrat”.

Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!
ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.
ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.
ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.