October 30, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Ministerul de Interne, sancţionat de CNCD în urma acordului încheiat cu BOR, de Paşte

2 min readMinisterul de Interne a fost sancţionat cu avertisment contravenţional de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru acordul încheiat exclusiv cu Biserica Ortodoxă Română (BOR), de Paşte.

“Lipsa unui acord cu privire la reguli de participare la Sărbătorile Pascale din anul 2020 pentru toate cultele creştine recunoscute de lege reprezintă faptă de discriminare”, consideră CNCD.Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a adoptat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre prin care stabileşte că “lipsa unui acord cu privire la reguli de participare la Sărbătorile Pascale din anul 2020 pentru toate cultele creştine recunoscute de lege reprezintă faptă de discriminare, conform art. 2 alin. (1) şi art. 2 alin. (4) din O.G. 137/2000, republicată”.În acest caz, s-a aplicat sancţiunea avertismentului contravenţional faţă de Ministerul Afacerilor Interne.”Colegiul director recomandă Ministerului Afacerilor Interne ca, în viitor, să respecte obligaţia de echidistanţă faţă de toate cultele recunoscute din România şi să stabilească reguli nediscriminatorii în exercitarea dreptului la libertatea conştiinţei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CNCD.
Hotărârea a fost adoptată cu şapte voturi “pentru” şi un vot “împotrivă”.Acordul MAI-BOR
 
În luna aprilie, Ministerul de Interne şi Biserica Ortodoxă au încheiat un acord pentru distribuirea Sfintelor Paşti şi a Luminii sfinte.După criticile primite, inclusiv din partea preşedintelui Klaus Iohannis, Marcel Vela a modificat acordul, astfel încât să fie păstrată distanţa socială şi să fie respectate ordonanţele militare.Declarația lui Marcel Vela din data de 14.04.2020: “Astăzi am semnat împreună cu Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, un acord de susținere și sprijin din partea tuturor forțelor coordonate în starea de urgență de către MAI, pentru stabilirea unor acțiuni comune cu ocazia sărbătorilor pascale din acest an”.  Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.