October 21, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Rezultate vot Primăria Cluj-Napoca. Emil Boc, câștigător detașat, conform exit-poll

3 min read

Rezultatele exit-poll din Cluj-Napoca, dar și rezultatele oficiale de la alegerile locale 2020, pe observatornews.ro
Primele rezultate la alegerile locale din Cluj-Napoca
Emil Boc a obținut 51-52% dintre voturile alegătorilor din Cluj-Napoca și a obținut un nou mandat de primar, în timp ce contracandidatul său, Emanuel Ungureanu, a obținut 38 de procente.

Rezultate Cluj-Napoca, la alegerile locale 2020

Valentin Cuibus – PSD Emil Boc – PNL (primar în funcție) Avram Fițiu – PMP Botond Csoma – UDMR Paul Siserman – ALDE Dan Codrean – Pro România Simona Roșca-Neacșu – Alianța pentru Unirea Românilor Sorin Naș – Partidul Forța Națională Daniela Gîfu – Partidul România Mare Radu Lupaș – Partidul Republican din România Adela Mîrza – Partidul Alternativa Dreaptă Emanuel Ungureanu – USR Bogdan Gârbovan – Partidul Verde Petru Mîndru – Partidul România Noastră
Cine ar putea câștiga alegerile locale?

Peste 18.000.000 de cetăţeni cu drept de vot sunt chemaţi duminică la urne pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

Numărul total de cetățeni români cu drept de vot este de 19.004.986, însă doar 18.270.004 au domiciliul sau reședința în țară și au putut participa la alegerile locale.

Asta pentru că la alegerile locale nu există liste suplimentare, iar alegătorii trebuie să își exprime opțiunea de vot în localitatea de reședință unde sunt arondați.

Previziuni vot la nivel național

Conform unei analize făcute de sociologul Mirel Palada (Sociopol), la nivel național „PSD și PNL își vor etala puterea organizațională și vor lua un sco mai mare decât cel pe care-l vedeam până acum în sondaje”.

Palada crede că PSD și PNL vor trece de pragul de 30%, cu un ușor avantaj pentru liberali, în timp ce partidele mici, aspirante, „vor avea de suferit de pe urma faptului că nu au nici structuri puternice în teritoriu, dar mai ales nici candidați semnificativi”.

A făcut aici referire la Alianța USR-PLUS și la Pro România, pe care le vede situându-se la 8 procente, respectiv 5 procente.

Previziuni vot pentru București

Situația se schimbă în Capitală, unde PSD se va duela de această dată cu USR-PLUS, partide ce se vor situa la aproximativ 30%, în timp ce PNL „va fi marele perdant al acestor alegeri”, mai spune Palada.

„USR PLUS va profita de acest scor bun în București (și în alte cîteva orașe foarte mari) pentru a clama victoria, încercînd să ascundă prin comunicare isterică scorul prost obținut la nivel național și încercînd să minimizeze forța PNL și PSD la nivel național.

Pro România nu va avea nici măcar acest paravan în spatele căruia se se ascundă. Ghinion”, mai spune Mirel Palada.

Observatornews.ro vă aduce rezultatele exit-poll, primele rezultate parțiale și rezultatele finale de la Alegerile locale din 2020, precum și cele mai importante știri din ziua votului: declarațiile făcute de principalii candidați din București și marile orașe, după vot, dar și după aflarea rezultatelor, și date în timp real despre prezența la vot.

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.