October 30, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

“Sigur nu știi nici senzația și durerea pe care eu am trăit-o”

3 min read

Într-un moment dificil pentru familia ei, tânăra face un apel la reponsabilitate
Cele mai importante știri ale zilei, la Observator 19
Tânăra a povestit momentele cumplite prin care trece alături de copila ei, după ce părinții s-au infectat cu coronavirus. “E suficient că unul din familie să lase garda jos pentru o clipă și să intri în cea mai înspăimântătoare experiență”, a scris Andaluna Bogdan, pe rețeaua de socializare.

Avocata a adus în discuție și dificultățile prin care trec cei internați în spital, care nu pot primi vizite din partea familiei și nici măcar haine de acasă, pentru că riscul de infectare este uriaș.

“De citit, recitit, rumegat si dat mai departe, mai ales pentru bipezi ce fac umbra pamantului in jurul nostru, in loc sa o faca singuri in padure.Nu stiai pe nimeni cu Covid? Iti arat Clujul din Spitalul Clinic de Boli Infectioase, dintr-un salon in care sunt internata cu fetita mea ce are putin peste 1 an.Probabil nu stii inca nici cum e sa afli azi ca parintii tai sunt infectati, ca tu intri in carantina imediat impreuna cu copilul tau, ca parintii iti vor fi preluati si dusi la spital si nu stii daca finalul e cu toti impreuna sau nu.Ca sa nu zic ca nu stii cum e sa stai sa astepti sa vezi simptome la tine si la copilul tau. Sigur nu stii nici senzatia si durerea pe care eu am trait-o, ca oameni pe care ii iubesti dincolo de cuvinte poate ti-au imbolnavit omuletul caruia i-ai dat viata.La fel nu stii nici ce iti trece prin minte cand vezi ca puiul tau de om incepe sa nu mai fie asimptomatic, cum se spune ca sunt copiii si apar simptome peste simptome, chemi ambulanta in toiul noptii si incepe calvarul.Parintii in continuare in spital, tu pe cont propriu cu un copil in brate, caruia i se fac investigatii noaptea, la 3, intr-un cort de triaj, cu 15 grade. Iti poti imagina cum arata asta? Ca eu sigur nu uit niciodata urletele fetitei mele chinuita de tot ce i se intampla.Sigur nu stii nici cum e senzatia aia in care ti se spune ce inseamna tratamentul pentru un copil, adica un medicament pt HIV, pentru ca nu exista inca nimic pt Covid, dar tu da-te zmeu in continuare. Nu stii nici ca tu vei primi tratament pt malarie si nici presiunea pe care o pui singur pe tine daca accepti sau nu tratamentul, in special pentru un puiut de om.In tot timpul asta, parintii sunt in continuare in spital, toata familia e infectata si nu primesti vizite, nu poti parasi nici salonul din spital, in casa in care ai stat nu va intra nimeni sa iti ia haine, pentru ca sansele sa se infecteze sunt uriase. Sa iti mai povestesc sau incepe sa fie confortabila masca aia nenorocita?E suficient ca unul din familie sa lase garda jos pentru o clipa si sa intri in cea mai inspaimantatoare experienta. Asta daca ai ceva sentimente pentru alte fiinte umane decat pentru fundul tau. Si ar fi bine sa ai, ca vei descoperi ca ai nevoie de prieteni sa iti aduca niste cumparaturi macar.

Tu crezi ca treci peste toate astea? Gandeste-te, bipedule, ca inainte sa ai simptome, ai apucat sa infectezi pe cineva dintr-o familie in care sunt copii mici, bolnavi cronici, gravide, etc. Nu e orice virus, e ceva necunoscut pentru medici, asa ca nu spera ca vei fi norocos.

Poarta masca peste moaca aia, nu pt tine, poarta pentru familia ta si pentru apropiatii tai si nu mai imprastia cretinisme online.Stai linistit ca nu te cipeaza cand esti in spital cu covid, bine ar fi sa o faca, macar 2 neuroni in plus sa iti puna in cip”, a scris Andaluna Bogdan, pe pagina ei de Facebook.

Citește și: Medic legist: „Se moare de Covid. Pacienții aveau multă apă în plămâni și cheaguri pe vasele mici de sânge”

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.