October 23, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Patru persoane înjunghiate lângă fostul sediu al Charlie Hebdo

1 min readPatru persoane au fost înjunghiate vineri lângă fostul sediu al revistei Charlie Hebdo din Paris, a anunțat prim-ministrul Franței Jean Castex.
O sursă din poliție citată de Reuters a afirmat că două din victime au răni care le pun viața în pericol.
Conform sursei citate, doi suspecți au fost dați în căutare și un cordon de securitate a fost instalat de forțele de ordine ca urmare a unui pachet suspect.
UPDATE: Unul dintre suspecți a fost prins de poliție.

Atacul are loc la câteva zile după ce teroriștii Al-Qaida au amenințat jurnaliștii Charlie Hebdo, pentru că aceștia au republicat caricaturi cu profetul Mahomed.
Una din armele folosite a fost găsit la fața locului, potrivit surselor din poliție. Ea a fost descrisă de martori fie ca o macetă, fie ca un satâr.
Poliția a cerut parizienilor să evite zona incidentului în timp ce face verificări în zona nord-estică a capitalei Franței.
Atacul vine la trei săptămâni după începerea procesului a 14 persoane cu legături cu militanții islamiști care au atacat redacția Charlie Hebdo în ianuarie 2015 și au ucis 12 persoane. Motivul atacului terorist a fost legat de caricaturile cu profetul Mahomed publicate de revistă.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.