October 23, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Ministru german anti-lockdown: Va ucide mai mult decât Covid-19. Catastrofele umanitare au loc „chiar la ușa noastră”, în timp ce guvernele europene se concentrează asupra blocării

3 min read


Ministrul german al Cooperării și Dezvoltării Economice, Gerd Muller, a avertizat că măsurile de blocare din întreaga lume vor sfârși prin a ucide mai mulți oameni decât însuși covid-19. Într-un interviu acordat ziarului german Handelsblatt, Muller a avertizat că răspunsul la pandemia globală a dus la „una dintre cele mai mari” crize de foamete și sărăcie din istorie. 

Muller a avertizat că vor exista daune suplimentare dacă guvernele vor continua să adopte măsuri draconice. „Ne așteptăm la 400.000 de decese suplimentare din cauza malariei și a HIV anul acesta numai pe continentul african”, a subliniat Muller, adăugând că „încă jumătate de milion vor muri de tuberculoză”.

„Aprovizionarea cu alimente și medicamente nu mai este garantată”, iar multe dintre programele de ajutor din Occident nu sunt finanțate în mod adecvat”, a explicat el.

Mai grav, spune oficialul german, este că aceste,„catastrofe umanitare” se „construiesc chiar la ușa noastră”, în timp ce guvernele europene se concentrează asupra blocării și restricționării circulației oamenilor.
 
Comentariile lui Muller vin la cinci luni după ce un studiu al Ministerul german de Interne a scos la iveală faptul că  blocarea țării ar putea duce la moartea mai mai multor oameni decât o face coronavirusul din cauza persoanelor care suferă de boli grave și care nu primesc tratament.

În Marea Britanie au existat deja până la 10.000 de decese din cauză că persoanele grav bolnave au evitat spitalele sau li s-au anulat tratamentele spitalicești.

Profesorul Richard Sullivan a avertizat, de asemenea, că în Marea Britanie vor exista mai multe decese provocate de cancer, decât decesele totale cauzate de coronavirus datorită lipsei accesului oamenilor la screening-uri și a  tratamentului restricționat în urma lockdown-ului.

În plus, un studiu publicat în The Lancet notează că„distanțarea fizică, închiderea școlilor, restricțiile comerciale și blocarea țărilor” agravează malnutriția copiilor.

Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!
ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.
ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.
ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.