October 21, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Procurorul general al SUA: Închiderea țării și ordinul „stați în case” constituie, după sclavie, „cea mai mare intruziune asupra libertăților civile”

3 min read


Procurorul general al SUA, William Barr, se confruntă cu noi critici după o serie de observații care se pliază cu temele-cheie ale campaniei de realegere a președintelui Donald Trump în privința pandemiei, scrie Politico. 
 
În timpul unei conferințe pe care a susținut-o, miercuri, în nordul Virginiei, Barr s-a pronunțat împotriva lockdown-urilor impuse, considerând că, din punctul de vedere al amestecului în libertățile civile, ele au fost depășite doar de sclavie.

„Închiderea totală a țării și ordinul prin care se cere oamenilor să stea în case sunt precum arestul la domiciliu. Și sunt, pe lângă sclavie, care a fost un alt tip de constrângere, cea mai mare intruziune asupra libertăților civile din istoria americană ”, a spus Barr în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri în urma remarcilor sale.

Barr a sugerat și că răspunsul federal la pandemie ar trebui să fie ghidat de politicieni și oficiali aleși, mai degrabă decât de experți medicali și de comunitatea științifică. „Persoana în halat alb nu esteun clar-văzător care poate veni cu o decizie corectă pentru societate. Un popor liber ia deciziile  prin reprezentantul ales ”, a continuat Barr.

Comentariile procurorului general au atras reacții de indignare din partea democraților din Congres și un ușor dezacord al republicanilor, care au spus că formularea remarcilor procurorului general a fost greșită. „De fiecare dată când se va vorbi despre sclavie, va fi ceva care va deranja”, a spus senatorul republican de Texas John Cornyn.
 
 „Cred că unele dintre restricții au fost arbitrare și inconsistente și cred că există preocupări legate de libertățile civile. Împărtășesc câteva dintre aceste preocupări. Dar probabil că nu aș folosi aceste cuvinte”, a afirmat politicianul. 

Omologul lui Cornyn din Texas, senatorul Ted Cruz, l-a sprijinit însă pe Barr. „Încarcerarea a 300 de milioane de oameni în casele lor timp de nouă luni nu are precedent în timpurile moderne”, a spus Cruz. 
 

De asemenea, în primăvară, după ce Bill Gates propunea eliberarea unor „certificate digitale” care să demonstreze că o persoană a fost vaccinată împotriva coronavirusului, procurorul general al afirma a declarat că este „foarte preocupat de panta alunecoasă în ceea ce privește continuarea atacurilor asupra libertății personale”.

Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!
ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.
ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.
ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.