October 23, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

AlegeriLocale2020/ Korodi (UDMR) a prezentat priorităţile legate de strategia turistică a municipiului Miercurea Ciuc

3 min readCandidatul UDMR la Primăria Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a prezentat, vineri, priorităţile sale legate de strategia turistică a oraşului pentru următorii ani şi a punctat faptul că activitatea turistică înseamnă un avantaj atât pentru cei care lucrează în domeniu cât şi pentru dezvoltarea economică a urbei.”O imagine bună a oraşului în lume este importantă pentru dezvoltarea economică în sine. Dorim ca Miercurea Ciuc să fie prezent atât în Bucureşti, cât şi la Budapesta, cât şi la Cluj, prin programele sale, prin atractivitatea sa. De aceea, vedem două paliere mari de acţiuni: unul care se axează pe continuarea unor evenimente mari turistice, culturale, sportive sau religioase din oraş şi din zonă, dar şi relansarea sau definirea unor noi festivaluri şi evenimente importante”, a declarat Korodi Attila, într-o conferinţă de presă.Acesta a punctat faptul că nu este suficientă doar organizarea unor evenimente, ci este nevoie de investiţii în infrastructura turistică şi urbană.”Dorim să refacem intrările oraşului, să refacem cele trei ştranduri, găsind pentru fiecare dintre ele puncte forte, care să fie complementare şi să ajute reciproc la dezvoltarea acestora şi la activităţile recreative sau chiar de wellness. Dorim ca centrul franciscan de la Şumuleu să reprezinte nu numai o atracţie din punct de vedere al vieţii religioase, dar să fie şi un reper turistic al oraşului şi al zonei. De aceea, vom redimensiona şi vom investi mult în infrastructura locală”, a mai spus Korodi.Candidatul UDMR a mai spus că strategia turistică pe termen lung trebuie să fie o decizie a comunităţii, urmând să fie implicate în acest proces asociaţiile profesionale din turism, instituţiile culturale sau ong-urile care activează în domeniul cultural, sportiv, al vieţii civile.”Strategia pe termen lung a oraşului trebuie să fie o decizie a comunităţii. Şi, da, atunci putem spune că Miercurea Ciuc poate să devină o atracţie, pentru că bazele sunt solide, reprezentăm un oraş care din punct de vedere etnic este diferit, pentru că este majoritar etnic maghiar, asta însemnând o atracţie şi pentru românii din România, dar şi pentru cetăţenii maghiari din Ungaria. Această specificitate şi convieţuirea etniilor poate să fie un punct forte în a dimensiona corect valorile şi atractivitatea oraşului şi a zonei”, a conchis Korodi Attila. AGERPRES(A, autor: Gina Ştefan, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.