October 30, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

29 de polițiști germani, suspendați pentru că își trimiteau poze cu Adolf Hitler și camere de gazare

2 min read29 de polițiști germani din landul Renania de Nord-Westfalia au fost suspendați după ce s-a descoperit că-și trimiteau fotografii cu Adolf Hitler și imagini editate cu refugiați în camere de gazare.

O parte dintre suspecți ar putea fi puși sub acuzare pentru diseminare de propagandă nazistă și discurs al urii, riscând concedierea din poliție. Alții sunt acuzați că nu au raportat incidentele.Majoritatea suspecților, polițiști de ambele sexe, lucrau în orașul german Essen. Pe lângă schimbul de fotografii cu Hitler, aceștia sunt acuzați de accesarea unor grupuri de WhatsApp unde erau distribuite imagini cu materiale extremiste, precum svastici și alte simboluri naziste, interzise de constituția germană.Herbert Reul, ministrul de Interne din Renania de Nord-Westfalia: „Aceste persoane nu mai au dreptul să poarte uniforma de poliție.”
La percheziitii au fost confiscate zeci de telefoane, SIM-uri, stikuri USB, tablete și computere.
Sebastian Fiedler, chairman Association of German Criminal Investigators: „Trebuie să ne asigurăm că îi identificăm pe acești indivizi – în mod voit nu-i numesc “colegi” – din rândurile noastre și că întărim organizația. Făcând asta, transmitem și populației un mesaj clar și transparent că încă îi merităm încrederea.”Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „E o rușine și mă stânjenește profund să văd cum se exprimă în prezent rasismul și antisemitismul în țara noastră. E adevărat că nu au dispărut niciodată, dar de la un timp sunt tot mai vizibile, mai fățișe. Insulte, amenințări, teorii ale conspirației sunt îndreptate deschis împotriva evreilor. Pe rețelele de socializare proliferează ura și incitarea la ură. Nu trebuie să rămânem nicioadata tăcuți în această privință.”Recent, procurorii germani au anunțat anchetarea unui polițist pensionat pentru că a trimis mesaje de amenințare unor imigranți. Mesajele, unele trimise unor parlamentari de etnie turcă, au fost semnate “UNS 2.0”, o referință la “Underground-ul Național Socialist”, o grupare neo-nazistă care a ucis 10 persoane, majoritatea imigranți, între 2000 și 2007.Un studiu național despre posibile tendințe rasiste în interiorul poliției a fost anulat, în iunie, de ministrul german de interne, decizie considerată o gravă eroare de către experți.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.