Vremea azi, 17 septembrie. Temperaturi de vară în toată țara, dar și ceață

Vremea azi, 17 septembrie. Temperaturi de vară în toată țara, dar și ceațăJoi, este o zi cu soare şi atmosfera de vară. Spre seară şi la noapte vin câteva ploi slabe prin nord şi nord-est. 

Maximele pleacă de la 24 de grade pe litoral şi ajung la 32 de grade în zonele de câmpie.Cum va fi vremea în fiecare regiune
 În Dobrogea şi Bărăgan, găsim vreme bună, cer mai mult senin şi temperaturi ridicate pentru acest moment al anului. Dimineaţă este ceaţă în zonă. A fost emis un cod galben pentru judeţul Constanța, valabil până la 8:30 şi tot până la 8:30 a fost prelungit codul galben pentru judeţele Călăraşi şi Ialomița.În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, ne aşteaptă încă o zi însorită şi o amiază călduroasă, cu 30…31 de grade în termometre. Dimineaţa e ceaţa densă în zona jud Brăila şi până la 8: 30 se menţine şi aici codul galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă.
În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se face din nou foarte cald. Temperaturile urcă până la 32 de grade, iar către seară apar ceva înnorări şi ploi slabe, trecătoare.Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş norii se-aduna pe seară şi la noapte şi s-ar putea să lase câţiva stropi de ploaie. Până atunci avem vreme frumoasă şi temperaturi de 28…29 de grade- mai potrivite pentru o lună de vară.Căldura persistă şi în ţinuturile vestice. Norii apar destul de rar, maximele ajung pe la 31…32 de grade, iar vântul devine activ după lăsarea nopţii.În Transilvania avem şi astăzi vreme caldă şi frumoasă, puţini nori şi temperaturi în creştere de la o oră la alta. Acum mai sunt ceva condiţii de ceaţă în depresiuni, iar pe la amiază se ating 29, poate 30 de grade în vestul provinciei.Şi în Oltenia găsim atmosfera însorită şi va fi în continuare mai cald decât în mod normal. Vântul va adia plăcut, iar după prânz termometrele vor indica 30…31 de grade.La fel va fi şi în sudul ţării: cald, timp frumos şi maxime în jur de 30 de grade. Nu prea zărim norii, iar vântul devine mai insistent în estul Munteniei, dar asta se va întâmpla pe timpul nopţii.În Bucureşti este un pic de ceaţă acum dimineaţa. Apoi se înseninează şi se încălzeşte, iar temperatura urca până la 30 de grade. La noapte, cerul rămâne senin; vântul prinde putere, iar minimă ajunge 17 grade.
La munte mai prindem o zi cu soare, atmosferă plăcută şi temperaturi ridicate. Către seară încep să se adune norii şi vin câteva ploi de scurtă durată, mai ales în Carpaţii Orientali.La mare găsim şi astăzi vreme bună de plajă, cer senin, briza activa şi până la 28…27 de grade prin staţiuni. Apa mării va avea în jur de 24 de garde. De mâine, însă se porneşte vântul şi se răcoreşte simţitor.Citește mai departe

Leave a Reply