Experienţa Israelului în lupa cu COVID-19. Ce spune medicul lui Netanyahu, după ce ţara a atins pragul de 5.000 de infectări pe zi şi a revenit la izolare

Experienţa Israelului în lupa cu COVID-19. Ce spune medicul lui Netanyahu, după ce ţara a atins pragul de 5.000 de infectări pe zi şi a revenit la izolareÎn contextul în care de la 1.200 de cazuri zilnice în luna iulie Israelul a ajuns acum la o rată de 4.000 şi chiar de 5.000 de îmbolnăviri zilnice, autorităţile de la Ierusalim au decis revenirea la starea de urgenţă. Fiind prima ţară din lume care a luat această decizie, zeci de israelieni au înroşit liniile telefonice ale medicilor care fac consultaţii de la distanţă.

 

Cu origini româneşti, Herman Berkovits a explicat într-un interviu pentru Libertatea că dacă înainte „pentru un deranjament stomacal, de exemplu, pentru o tuse uşoară sau pentru un pic de febră se tratau singuri, cu medicamente uşoare recomandate în farmacii, acum lucrurile s-au schimbat complet”, adăugând că medicii sunt asaltazi zilnic cu zeci de telefoane.

 

Acesta a mai explicat că în Israel „pandemia nu a î nchis spitalele pentru cei care suferă de alte afecţiuni” şi că cei cu coronavirus sunt îngrijiţi separat în secţii speciale. Medicul a mai explicat că copiii şi tinerii fac forme mai uşoare sau sunt asimptomatici, în timp ce la persoanele în vârstă pot apărea anumite probleme.Totodată, pacienţii pot fi aduşi la urgenţă sau poate veni cu o programare.

 

Herman Berkovits a dezvăluit apoi greşelile făcute de israelieni care a împins ţara către revenirea la starea de urgenţă pentru trei săptămâni. Acesta a precizat că vina o poartă indisciplina populaţiei care a uitat de măsurile esenţiale de protecţie: portul măştii, distanţarea fizică şi igiena.

 

„Am ieşit bine după carantina din aprilie şi lumea s-a relaxat. A uitat de măsurile minime de protecţie: mască, distanţă şi igienă. În plus, în zonele cu populaţie preponderent arabă şi druză au izbucnit focare imediat după ce au ieşit din sărbători. Au făcut nunţi, petreceri cu mulţi oameni fără a se proteja”, a relatat medicul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Citește mai departe

Leave a Reply