January 22, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok la hotel, prin intermediul unei sticle cu apă

2 min read
albirea-dintilor.com alcooldiscount.ro espressocafe.ro

Opozantul numărul unu al lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, s-a simţit rău la 20 august, la bordul unui avion către Moscova.
Medicii de la Berlin au descoperit că Navalnîi a fost otrăvit cu o neurotoxină din clasa Noviciok.
Echipa sa a anunţat joi, într-un mesaj postat pe Instagram, că urme ale unui agent neurotoxic de tip noviciok au fost găsite pe o ”sticlă de apă din plastic obişnuită”, pe care membrii echipei au luat-o din camera de hotel în care Navalnîi a stat la Tomsk.

Alexei Navalny’s team said that the Novichok nerve agent used to poison the Russian opposition leader was detected on an empty water bottle from his hotel room in the Siberian city of Tomsk, suggesting he was poisoned there and not at the airport https://t.co/k6CnNjjbPI pic.twitter.com/SFVJISNrx8 — Reuters (@Reuters) September 17, 2020

Ea precizează că aceste urme au fost identificate ”două săptămâni mai târziu” de către un laborator militar german.

Mesajul este însoţit de o înregistrare video în care susţinători ai lui Navalnîi caută minuţios într-o cameră de hotel şi adună posibile indicii, înainte ca poliţia să viziteze locul.

teilor.ro watchshop.ro%20 provident.ro%20 case-smart.ro

Înregistrarea a fost filmată imediat după ce echipa opozantului a aflat că lui Navalnîi i s-a făcut rău.

”Cum era absolut clar că Navalnîi nu era «uşor bolnav» (…), noi am decis să adunăm tot ceea ce putea fi util şi să trimitem medicilor în Germania”, afirmă echipa lui Navalnîi, potrivit news.ro.

”Era de asemenea evident că nu se va face vreo anchetă în Rusia. Acum înţelegem că (otrăvirea sa) a a avut loc înainte să plece din cameră pentru a se duce la aeroport”, continuă ea.

Anterior, echipa lui Navalnîi susţinea că acesta a fost otrăvit pe aeroportul din Tomsk.

Potrivit site-ului de investigaţii Proekt, care l-a intervievat pe unul dintre dezvoltatorii noviciok în epoca sovietică, otrava nu se afla în apă, ci probabil pe sticlă, scrie Reuters.

Contaminarea ar fi avut loc pe cale cutanată şi într-o doză mică, ceea ce ar explica faptul că opozantului i s-a făcut rău mai târziu.

Citește și: Alexei Navalnîi, prima poză alături de familie după ce ar fi fost otrăvit în urmă cu aproape o lună (Video) Rusia participă la investigarea otrăvirii lui Alexei Navalnîi

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.