Un bărbat din Jimbolia și-a ucis soția cu o lovitură de topor

Un bărbat din Jimbolia și-a ucis soția cu o lovitură de topor

Femeia ucisă în Jimbolia avea 42 de ani.
Victima și soțul ei aveau împreună cinci copii.
Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19.
Prietena femeii: Tare mult o bătea bărbatu-so, o bătea şi i-am spus lasă-l încolo, nu mai sta cu el că uite numai tot te bate.

Vecina femeii: Nebunul ce mai face? Zic eu către ea şi ea zice tot aşa mi-o promis că mă omoară.

După o viaţă de abuzuri, femeia ajunsese să trăiască cu o spaimă cumplită: că nu mai scapă vie din mâinile soţului ei. Bărbatul obişnuia să se îmbete şi să o lovească, spun apropiaţii. Iar azi-noapte cea mai mare temere a femeii s-a adeverit: soţul ei a închis-o într-o anexă a gospodăriei, a pus mâna pe un topor şi a ucis-o. Apoi s-a spânzurat în grădină. Totul în timp ce doi dintre copiii cuplului, un adolescent de 14 ani şi un băieţel de trei ani, dormeau în casă. Credeau că mama lor este la serviciu.

Vecina femeii: El în mod sigur, așa cred, a închis ușa și n-a avut acces nimeni acolo, a făcut ce-a vrut el.

Crima înfiorătoare a fost descoperită de poliţişti. Au fost alertaţi aproape de miezul nopţii, de iubitul fetei celor doi, care a sunat la 112. Tânăra de 18 ani lucra în tura de noapte şi s-a speriat când nu i-au răspuns la telefon nici părinţii, nici fraţii.

Bogosov Gordana, purtător de cuvânt: S-a constatat că decesul victimei, o femeie în vârstă de 42 de ani, ar fi survenit ca urmare a aplicării unei lovituri cu un topor.

Cei doi erau căsătoriţi de mai bine de 20 de ani. Aveau împreună cinci copii. Femeia le-a povestit prietenilor că bătăile au fost la ordinea zilei dintotdeauna. Chiar şi aşa, femeia nu a putut fi convinsă să îşi părăsească soţul. Nu a chemat niciodată poliţia. Nici cunoscuţii ei şi nici copiii majori nu au cerut ajutor.

Vecina femeii: El era nebun din naştere, că eu am vorbit cu ea şi am întrebat-o: “de când e aşa agresiv cu tine?” – dintotdeauna. A mai bătut-o aproape zi de zi.

Prietena femeii: O bătea, îmi spunea ea. Eu cred că din cauza băuturii, că spunea că bea foarte mult.

Tragedia din Jimbolia a lăsat cinci copii orfani. Doar trei dintre ei sunt majori şi cel mai probabil îi vor primi în grijă pe cei mici.

Smaranda Marcu, purtătoare de cuvânt DGASPC Timiş: Va fi instituită o măsură de protecţie şi totodată copiii vor fi incluşi într-un program de consiliere.

Tragediile de acest fel se ţin lanţ. Anul trecut, 51 de femei au fost ucise de partenerii lor. Iar poliţiştii au anchetat peste 30 de mii cazuri de violenţă asupra femeilor. Cu toate acestea, au fost emise doar 8.000 de ordine de protecţie.Citește mai departe

Leave a Reply