January 22, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Spania a trecut la testarea pe oameni a unui vaccin împotriva coronavirusului

2 min read
albirea-dintilor.com alcooldiscount.ro espressocafe.ro

150 de voluntari participă la testarea vaccinului produs de compania Janssen, din cadrul Johnson & Johnson.
Voluntarii sunt separaţi în 10 grupuri care primesc doze mici, mijlocii sau mari.
Spitalele La Paz şi La Princesa din Madrid au început să administreze vaccinul la care lucrează compania Janssen. 150 de voluntari participă la testarea vaccinului care se află în faza a doua, după ce a fost verificat cu succes în SUA şi Belgia.

Faza a doua de studiu va dura între 12 şi 14 luni şi va fi urmată de o altă fază în mai multe ţări, pentru aprobarea finală a vaccinului.

Scopul testelor care au început la spitalele din Spania este acela de a descoperi doza necesară şi stabilirea ritmului de administrare a vaccinului pentru crearea anticorpilor COVID-19.

Voluntarii sunt separaţi în 10 grupuri care primesc doze mici, mijlocii sau mari. Anumite grupuri primesc un tratament placebo, în timp ce altele sunt vaccinate la un interval de una, două sau trei luni.

teilor.ro watchshop.ro%20 provident.ro%20 case-smart.ro

“Vor fi incluşi 75 de voluntari în centrul nostru, dintre care 25 sunt cu vârste peste 65 de ani. Sunt un grup cu risc special, pentru că oferă o reacţie imunologică puternică. Restul sunt 50 de voluntari de la 18 la 55 de ani. Toţi sunt subiecţi sănătoşi”, a explicat şeful Serviciului de Farmacologie Clinică de la Spitalul La Princesa Madrid, Francisco Abad, potrivit Mediafax.

Voluntarii trebuie să îndeplinească o serie de proceduri.

“Stau o oră cu noi ca să fim siguri că nu există reacţii după injectarea vaccinului şi după o oră se duc acasă. Nu mai trebuie să vină la centru decât peste o săptămână”, a explicat Dolores Ochoa, cercetător principal la Spitalul La Princesa Madrid.

Testele de până acum, realizate pe primate, au arătat că vaccinul studiat de compania Janssen generează anticorpi care pot să apere plămânii de COVID-19.

Citește și: Orban, mesaj pentru cei care se opun măștilor: Oamenii nu s-au născut cu cravata la gât, dar s-au adaptat (Video) Românii au început să facă rezervări pentru vaccinul antigripal

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.