Părinte amendat în prima zi de școală pentru că nu a dorit ca fetița lui să poarte mască: „Copilul nostru are dreptul de a respira liber”

Părinte amendat în prima zi de școală pentru că nu a dorit ca fetița lui să poarte mască: „Copilul nostru are dreptul de a respira liber”


Un bărbat din comuna Tomești, județul Iași, a fost sancționat contravențional în prima zi de școală după ce a intrat în incintă fără mască și a făcut scandal, informează Evenimentul Zilei.

Bărbatul a intrat fără mască în școala din localitate, alături de un prieten, și a intrat într-o dispută cu personalul, afirmând răspicat că nu este de acord ca fetița lui să poarte mască.

Incidentul a avut loc cu prilejul deschiderii anului școlar de luni, de la Școala Gimnazială „D.D. Pătrașcanu” din Tomești, relatează cordianul „Vremea Nouă”, citat de stirileprotv.ro.

Schimbul de replici a fost filmat de prietenul bărbatului, iar angajații școlii au chemat Poliția. „Bărbatul a primit o sancțiune contravențională de 500 de lei”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Mai exact, Gabriel A. a fost amendat pentru că a tulburat ordinea și liniștea publică, dar și pentru că nu a purtat mască, potrivit polițiștilor.
 
El a depus apoi o “notificare”, semnată și de soție, în care a informat reprezentanții școlii că nu e de acord ca fetița să poarte mască la școală, dar nici să folosească dezinfectantul din unitate.

„Având în vedere caracterul excesiv și abuziv al instituirii măsurilor aplicate copiilor, prin care se aduce atingere securității vieții, integrității fizice, psihice și emoțional-afective a copiilor, precum și interesul superior al acestora, vă notificăm că nu ne dăm consimțământul pentru obligativitatea purtării măștii de către copil. Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se putea exprima liber și fără afectarea biologică, psihologică și emoțional-afectivă a acestuia”, au scris părinții, care au invocat că purtarea măștii este un act de tortură pentru fetița lor.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar au precizat că bărbatul va primi răspuns la solicitarea sa și că fetița acestuia va învăța online.

Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!
ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.
ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.
ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply