January 22, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

OMS, sceptică în legătură cu obținerea unui vaccin anticoronavirus

2 min read
albirea-dintilor.com alcooldiscount.ro espressocafe.ro

Mai multe companii internaționale sunt înscrise în curca pentru obținerea unui vaccin anticoronavirus.
Întreruperea testelor pe oameni de către AstraZeneca are efect de bumerang. Întreaga comunitate internaţională invocă lipsa de transparenţă a producătorului, iar Statele Unite ezită să reia testele pe oameni. Mai ales că AstraZeneca nu a confirmat oficial nici cauza întreruperii testelor – o inflamaţie spinală suferită de unul dintre cei 18 mii de voluntari.

În faţa nesiguranţei generate de această situaţie, nouă companii farmaceutice s-au angajat, săptămâna trecută, să respecte standardele ştiinţifice în cursa pentru un vaccin anti-COVID-19 eficient şi sigur.

Soumya Swaminathan, Organizația Mondială a Sănătății: Niciun vaccin anti-COVID nu va fi administrat în masă înainte ca organele de reglementare, guvernele şi Organizația Mondială a Sănătății să fi ajuns la convingerea că acesta întruneşte standardele de eficienţă şi siguranţă.

Pentru publicul larg, asigurările oficiale rămân însă puţin credibile. În Spania, o parte dintre cei 550 de voluntari înscrişi pentru etapa a doua de testare a vaccinului Johnson & Johnson s-a retras. Statisticile arată că un vaccin sigur se dezvoltă în cel puţin 10 ani.

teilor.ro watchshop.ro%20 provident.ro%20 case-smart.ro

Pe fondul îngrijorărilor crescute, Pfizer încearcă să se prezinte acum drept producătorul celui mai sigur vaccin anti-COVID. Pe plan intern, acesta are şanse mari să devină primul vaccin aprobat în SUA, unde găsirea unui astfel de produs ar putea decide soarta alegerilor.

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii: Am făcut o treabă excelentă, cu o viteză nemaiîntâlnită. Ar fi trebuit să dureze doi sau trei ani, în schimb îl vom obţine în extrem de scurt timp. Am putea să îl avem în luna octombrie.

În octombrie ar putea începe vaccinările în masă şi în China, unde deja câteva zeci de mii de persoane au fost imunizate. Comunitatea ştiinţifică şi-a afirmat însă îngrijorarea privind respectarea protocoalelor sanitare atât pentru vaccinurile din China, cât şi pentru cel rusesc, aprobat înainte de încheierea ultimelor teste clinice pe voluntari.

Soumya Swaminathan, Organizația Mondială a Sănătății: Soluţia pe termen lung este să se încheie cu adevărat etapa a treia a testelor clinice, fapt care va genera încrederea ca acele vaccinuri să fie folosite în milioane de doze.

Aproape 30 de milioane de oameni au fost infectaţi la nivel mondial. Deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a vorbit oficial de al doilea val, se aşteaptă la o creştere a numărului de decese în următoarele două luni.

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.