Mircea Radu, după scandalul declaraţiei de avere: „Am trecut o altă sumă din greşeală. A fost o eroare omenească“

Mircea Radu, după scandalul declaraţiei de avere: „Am trecut o altă sumă din greşeală. A fost o eroare omenească“Mircea Radu, şef al comunicării în TVR şi consilier al Doinei Gradea (PDG al SRTV), este prins în mijlocul unui scandal. MediaSind (Sindicatul Român al Jurnaliştilor) a solictat luna trecută ANI şi DNA să cerceteze neconcordanţele din declaraţia de avere a prezentatorului, acuzându-l că şi-a declarat doar jumătate din câştiguri. 

 

Dacă iniţial Mircea Radu declarase un venit de 64.670 de lei, în rectificarea depusă la ANI, fostul prezentator de televiziune confirmă că suma reală primită de la TVR pentru emisiunea Down The Road-Aventura este de 112.574 lei, adică aproximativ 3.100 de euro pe ediţie.

 

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Mircea Radu a mărturisit că a trecut din greşeală o sumă mai mică privind încasările de la TVR şi acuză, la rândul său, MediaSind că îl defăimează. 

 

„Prieteni, în mod normal, eu nu aduc în casă (a se citi, aici, pe pagina mea) chestiuni legate de job. Dar pentru că imaginea mea publică este curată şi vreau s-o menţin aşa, fac o precizare: titlul Mircea Radu, şeful Comunicării din Televiziunea Naţională, recunoaşte că şi-a falsificat declaraţia de avere! pus de scribălăii dintr-un sindicat nereprezentativ este tâmpit şi mincinos.

 

De ce este tâmpit? Pentru că este lipsit de sens. Cum aş putea recunoaşte ceva ce nu am făcut? A falsifica înseamnă a înşela cu bună ştiinţă. Ori eu, în precedenta declaraţie de avere, am trecut o altă sumă din greşeală. A fost o eroare omenească, care a fost reparată în termen legal. Atât şi nimic mai mult.

 

De ce este mincinos? Pentru că amăgeşte. Pentru că sub un titlu care vinde se livrează o pălăvrăgeală fără sens.

 

Cam atât despre subiectul care a stârnit atâta gălăgie azi. Cât despre scribălăi, n-ar strica o citire mai atentă şi mai în amănunt a legii. Mă refer la Codul Penal, Secţiunea I, Calomnia şi defăimarea. Succes!”, a explicat Mircea Radu pe pagina sa de Facebook. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Citește mai departe

Leave a Reply