January 22, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Biblioteca Judeţeană din Braşov sterilizează volumele împrumutate

2 min read
albirea-dintilor.com alcooldiscount.ro espressocafe.ro

Într-un minut sunt dezinfectate 4 cărţi.
Ele sunt răsfoite pentru a se dezinfecta fiecare filă.
Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.
Pentru mulţi, mersul la bibliotecile publice a fost o astfel de situaţie. Pentru a încuraja lectura şi în perioada pandemiei, bibliotecarii au căutat soluţii astfel încât cititorii care vin să le ceară cărţi să se simtă în siguranţă.

De câteva zile, toate cărțile de la Biblioteca Judeţeană din Braşov care se întorc de la cititori sunt sterilizate cu un aparat special care elimină virusurile.

Cele două sterilizatore moderne cu ultraviolete au fost puse în funcțiune pentru ca iubitorii de lectură să se simtă în siguranță și să nu se îndepărteze de bibliotecă.

Astfel, într-un minut sunt dezinfectate 4 cărţi. Ele sunt răsfoite pentru a se dezinfecta fiecare filă.

teilor.ro watchshop.ro%20 provident.ro%20 case-smart.ro

Daniel Nazare – director Biblioteca Județeană Brașov: El ştie să facă tot ce ţine de decontaminarea aceasta legată de microorganisme, aici neincluzând numai noul coronavirus care este vedeta acestor microorganisme, ci luând-o frumos de la mucegaiuri până la bacterii şi fungi şi tot ce se poate impregna pe aceste pagini. Paza bună trece primejdia rea şi noi trebuie să ne luăm nişte măsuri suplimentare.

Mai mult, pentru a evita cât mai mult contactul cu oamenii, bibliotecarii au implementat un sistem în care fiecare cititor poate returna cărțile fără ca măcar să le numere sau să le deschidă.

În timpul stării de urgenţă, biblioteca a fost închisă, însă după deschidere, cititorii s-au înghesuit să-i treacă pragul.

Daniel Nazare – director Biblioteca Județeană Brașov: Li s-au cam rupt spinările de sacoşile pline, în fiecare zi, erau aduse din depozitul nostru, unde erau carantinate. Deci putem să apunem că la un moment dat colegele nici nu şi-au putut lua concedii, au fost ce puţin cele de la engleză care în momentul în care s-a deschis au zis: “Nu ne mai putem lua concedii, pentru că sunt prea mulţi cititori”.

Biblioteca Județeană “George Barițiu” din Brașov are un fond de carte de peste un milion de volume.

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.