Băiețel din Buzău, primul copil român cu Covid-19 internat la Terapie Intensivă (Video)

Băiețel din Buzău, primul copil român cu Covid-19 internat la Terapie Intensivă (Video)

Părinții copilului au fost confirmați, de asemenea, cu coronavirus.
Peste 6.700 de copii din România s-au infectat până acum cu noul coronavirus.
Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19.
Pentru un băieţel de opt ani, săptămâna a început nu în curtea şcolii ci pe patul de spital la ATI. E primul copil român infectat cu SARS-CoV-2 care e în stare gravă. Medicii fac tot posibilul să îl salveze.

Diana Ionescu, director medical Spitalul Gomoiu: Un copil venit într-o stare gravă, actualmente staţionar, cu o boală multisistemică inflamatorie post SARS-COV-2. Poate pune în pericol viaţa copilului, este un caz rar, din câte ştiu nu au mai fost în România cazuri de Terapie Intensivă Pediatrică.

Copilul a fost transferat de la Buzău la Spitalul Gomoiu din Capitală. Iniţial, părinţii micuţului au fost diagnosticaţi cu COVID-19, iar testul lui a ieşit negativ. În weekend, băiatul a făcut febră, era somnolent şi îl durea capul, aşa că a fost dus într-o unitate de primiri urgenţe din oraşul său.

Medicii din provincie au crezut că are menigo-encefalită şi au decis să îl transfere în Capitală. Aici a fost testat din nou pentru covid şi, de data acasta, testul PCR a ieşit pozitiv.

Băieţelul este internat la Terapie Intensivă, dar starea lui este stabilă. Nu este intubat sau ventilat mecanic, aşadar respiră fără ajutorul aparatelor. Din păcate, însă, boala i-a afectat grav plămânii.

Este tratat de o echipă de medici formată din anestezist, neurolog, pediatru şi un infecţionist de la Matei Balş.

Diana Zaharia, medic Unitatea de Primiri Urgențe Spitalul Gomoiu: Un copil cu o infecţie cu covid spre finalizare care a făcut o infecţie bacteriană peste. E primul caz din România, dar o să fie bine.

Specialişti din întreaga lume încearcă să descifreze misterul acestui sindrom inflamator rar care afectează copiii şi dacă noul virus este cel care-l declanşează. Simptomele sunt neobişnuite, asemănătoare bolii Kawasaki, şi includ febră mare, prelungită, înroşirea severă a ochilor şi erupţii cutanate.

Diana Ionescu, director medical Spitalul Gomoiu: Este un protocol aparte, pe de o parte din cauza infecţiilor cu SARS-CoV-2, pe de altă parte din cauza şocului septic.

Peste 6.700 de copii din ţara noastră au fost diagnosticaţi până acum cu COVID-19.

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply