Alexandru Rafila, despre recordul de cazuri COVID-19

Alexandru Rafila, despre recordul de cazuri COVID-19

Alexandru Rafila a spus că abia peste 10-15 zile se va vedea dacă deschiderea școlilor va duce la o explozie a numărului de cazuri de coronavirus.
Rafila pune pe seama concediilor numărul record raportat miercuri de autorități.
Alexandru Rafila spune că numărul mare de cazuri raportat miercuri de Grupul de Comunicare Strategică, 1713 de infectați, se datorează faptului că în primele zile din septembrie mulţi s-au întors din concediu.

”Nu are treabă cu începutul școlii pentru că școala a început de două zile și e vorba de testele făcute ieri. După două zile de şcoală nu se poate pune creşterea în seama ei”, a răspuns Alexandru Rafila la întrebarea adresată de un reporter, scrie Mediafax.

Totodată, Rafila a subliniat că abia peste 10-15 zile se va vedea dacă deschiderea școlilor va duce la o explozie a numărului de cazuri de coronavirus.

”Nu îmi place să fac aprecieri legate de cifre, mă interesează trendul, dacă e ascendent, să vedem unde curba de creştere se aplatizează şi să vedem dacă sunt măsuri care pot scădea acest trend. Sunt de acord că odată cu începutul şcolii se va înregistra număr de cazuri în creştere, dar după 10-15 zile. Depinde cât de importantă e această creştere şi cine sunt persoanele bolnave, dacă sunt cu comorbidităţi, sau adulţi tineri, sau copii. Dacă o să fie o creştere de 10-20%, va fi suportabilă de sistemul de sănătate. Dacă numărul de cazuri se dublează, de exemplu, atunci situaţia se schimbă radical”, a spus Alexandru Rafila.

România a înregistrat, miercuri, un record negativ în ceea priveşte cazurile de coronavirus, cu 1.713 noi cazuri de coronavirus şi 49 de decese în numai 24 de ore, arată o raportare a Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului.

Citește și: Orban, mesaj pentru cei care se opun măștilor: Oamenii nu s-au născut cu cravata la gât, dar s-au adaptat (Video) Nou record de infectări cu noul coronavirus în România: 1.713 cazuri în 24 de oreCitește mai departe

Leave a Reply