Vremea se răcește brusc. Un ciclon din nord-estul Europei ajunge în România

Vremea se răcește brusc. Un ciclon din nord-estul Europei ajunge în România

Un ciclon aflat în extremitatea nord-estică a Europei ar urma să “lovească” și România.
Vremea se răceşte brusc la finalul acestei săptămâni. Temperaturile vor scădea cu mai mult de 10 grade în mai puţin de 48 de ore. În mai multe regiuni, va fi mai frig decât este normal în această perioadă a anului. Nici ploile nu vor lipsi.

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Un ciclon aflat în extremitatea de nord-est a Europei se va face vinovat de schimbarea bruscă a vremii din zona ţării noastre. În mişcarea sa în sens invers acelor de ceasornic, va antrena aerul rece care va coborî rapid şi peste România de la nord la sud.

De vântul de pe litoral s-au bucurat cei care au ieşit pe plajă cu zmee şi kiteuri.

Pe litoral urmează, însă, primul weekend “fără plajă”, cu cel mult 20 de grade Celsius, aşa că practic va fi mai cald în apa mării decât afară.

În ultima săptămână, pe litoral au fost 25-26 de grade în fiecare zi. Sâmbătă, temperaturile vor fi mai mici cu până la 6 grade. Vântul va sufla cu putere şi va amplifica senzaţia de răcoare. Valurile vor fi mai puternice în weekend.

Vestea bună este că, săptămâna viitoare, toamna se va “îmblânzi” în toată ţara, iar ploile şi frigul vor lipsi până spre sfârşitul acestei luni.

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply