Un șofer din Deva a refuzat să-i facă loc unei ambulanțe

Un șofer din Deva a refuzat să-i facă loc unei ambulanțe

Șoferul care a șicanat Ambulanța a efectuat mai multe manevre periculoase.
Tupeu pe patru roţi filmat în Hunedoara. Un şofer a şicanat zeci de secunde echipajul de Ambulanţă din spatele lui, care mergea către o urgenţă. Bărbatul nu a vrut nici în ruptul capului să facă loc salvatorilor, deşi autospeciala avea rampa de avertizare pornită.

Inconştienţa individului atinge cote maxime când frânează brusc în faţa echipajului şi trage dreapta de volan, fără să semnalizeze. În Ambulanţă era un copil de doar câţiva ani care trebuia să ajungă imediat la spital.

Călin Dumitrescu, purtător cuvânt Ambulanța Deva: Timpul pierdut în trafic poate afecta cu mult viața pacienților. Participanții la trafic ar trebui să acorde spațiu de manevră Ambulanței, să tragă pe partea dreapta cât mai mult, nu să frâneze în fața Ambulanței.

În teorie, şoferul ar fi trebuit să rămână fără permis două luni, plus o amendă de cel puţin 700 de lei. În practică, însă …

Cosmin Andreica, lider sindicat Europol: Abaterile de la regulile de circulație sunt constatate de către polițiștii rutieri prin propriile simțuri, adică să vadă ei comiterea abaterilor.

Chiar dacă mulţi şoferi scapă nepedepsiţi, cele mai grave cazuri de şicanări în trafic au ajuns pe mesele judecătorilor. Celebru este accidentul de lângă Fântâna Mioriţa, din Capitală. În 2015, un şofer a lovit intenţionat o altă maşină. A fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Anchetaţi au fost şi cei doi bărbaţi din Vrancea care acum doi ani au şicanat şi blocat în trafic şoferul unei dube. Au rămas atunci fără permis, însă nu au fost trimişi în judecată.

Dacă sunteţi şicanaţi în trafic trebuie să păstraţi o distanţă cât mai mare faţă de maşina respectivă şi să sunaţi la 112.Citește mai departe

Leave a Reply