Magistrala de metrou M5, inaugurată cu întârziere. Liberalii și Klaus Iohannis s-au felicitat pentru investiția „din fonduri europene”. PSD și-o arogă în proporție de 99%, denunțând „festivismul grețos”

Magistrala de metrou M5, inaugurată cu întârziere. Liberalii și Klaus Iohannis s-au felicitat pentru investiția „din fonduri europene”. PSD și-o arogă în proporție de 99%, denunțând „festivismul grețos”


Președintele republicii, Klaus Iohannis, a fost prezent marți, 15 septembrie 2020, la darea în folosință a magistralei de metrou M5 (Eroilor – Drumul Taberei), ocazie cu care a susținut și o declarație de presă. 

„În primul rând, felicitări, și Metrorex, și Ministerului Transporturilor, Guvernului, care s-a implicat în mod exemplar în finalizarea acestei investiții, și mi-am permis adineaori, jos, pe peron, să îi felicit și pe cei care au construit efectiv această linie de metrou. (…) Important de subliniat este că o bună parte din această investiție s-a finanțat din fonduri europene. Avem în continuare fonduri europene la dispoziție și avem la dispoziție sume imense. (…) domnule Prim-ministru, domnule ministru, vă așteaptă multe, multe lucrări. Unele începute, care trebuie finalizate, unele planificate – și am discutat în metrou despre proiectele de extindere”, a declarat, marți, Klaus Iohannis.

Alături de președinte au fost prezenți la inaugurarea noii linii de metrou premierul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și alți membri ai Guvernului.

Având în vedere că darea în folosință a magistralei de metrou M5 s-a făcut cu 5 ani întârziere față de calendarul inițial și cu 10 luni întârziere față de termenul preconizat de guvernul anterior, social-democrații au ironizat „festivismul” guvernului liberal. Totodată, PSD atrage atenția că acest proiect de infrastructură a fost „deblocat și realizat în proporție de 99% de guvernele social-democrate”.

„Cuplul Iohannis-Orban întoarce PNL în timp: stăpânii se dau primii cu metroul, plebea trebuie să mai aștepte!

Liberalii s-au instalat la putere în noiembrie 2019, dar n-au putut respecta termenul asumat de guvernarea PSD de a deschide noua linie de metrou în decembrie. Erau prea ocupați cu alegerile anticipate!

După 10 luni de bâlbe, ei dau azi în funcțiune un proiect deblocat și realizat în proporție de 99% de guvernele social-democrate. Pentru asta apelează la cel mai grețos festivism posibil. Stăpânii de la PNL au rezervat metroul două ore, în exclusivitate, ca nu cumva Iohannis să respire același aer cu muritorii de rând.

La inaugurarea metroului din Drumul Taberei, Ludovic Orban ajunge un fel de Coana Leana a șefului suprem de la Cotroceni, iar Bode devine reîncarnarea lui Emil Bobu.

#ATÂTSAPUTUT!”, a scris Partidul Social-Democrat, marți, pe Facebook.

Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!
ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.
ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.
ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply