Elevi puși să scrie în genunchi, în Italia (Video)

Elevi puși să scrie în genunchi, în Italia (Video)

Ideea profesorului implicat în acest caz nu a fost primită tocmai bine de părinți și de autorități.
În genunchi, pe podeaua clasei, mai mulţi copii scriu sau desenează. Scaunele sunt folosite pe post de bănci, iar un profesor îi supraveghează pe cei mici.

Presa italiană scrie că tot un profesor a fost cel care a trimis poza către un grup de părinţi cu scopul de a lăuda capacitatea uriaşă de adaptabilitate a celor mici la noile condiţii. Efectul nu a fost cel aşteptat, iar scandalul a ajuns peste tot.

Scandalul copiilor îngenunchiaţi ţine prima pagină a tuturor ziarelor din Italia astăzi. “Fără bănci, şcoala începe pe genunchi” scrie Il Mesaggero. “Atâtea probleme, dar şcoala începe”, titrează şi La Stampa. “Copiii în genunchi, bolnavii acasă”, scrie acid pe prima pagină şi Il Giornale.

Pentru ca elevii să poată respecta regulile de distanţare, săli de clase alternative au fost amenajate în toată Italia.

Biserici, săli de sport, containere din prefabricate sau moteluri s-au transformat peste noapte în şcoli.

În Bologna, un centru expoziţional e acum şcoală cu 75 de clase. O mie 600 de elevi vor învăţa aici. Dincolo de polemici şi temeri, începerea şcolii a adus şi multă bucurie. După șase luni de stat acasă, copiii au fost cei mai fericiţi că şcoala a început. Este şi cazul lui Alexandru: “Vreau sa ma văd cu colegii, cu învăţătoarele şi la şcoală învăţ mai bine decât acasă”.

Există însă şi cinci regiuni unde, din cauza situaţiei sanitare, şcoala va începe pe 24 septembrie. Italia trebuie să mai rezolve şi problema personalului şcolar. 50 de mii de cadre didactice s-au pensionat anticipat de teamă. Au boli cronice şi o infectare le-ar fi fatală. Alţi 13 mii de profesori au fost depistaţi pozitiv la testele COVID.Citește mai departe

Leave a Reply