Protest maraton cu „porci zburători”, în prima zi de școală, la Ministerul Educației: „Porcii au învățat să zboare și tabletele promise de ministrul Monica Anisie înainte de vacanță tot nu au ajuns”

Protest maraton cu „porci zburători”, în prima zi de școală, la Ministerul Educației: „Porcii au învățat să zboare și tabletele promise de ministrul Monica Anisie înainte de vacanță tot nu au ajuns”


Consiliul Național al Elevilor (CNE) și Comunitatea Declic organizează un protest maraton cu „porci zburători”, în prima zi de școală, în fața Ministerului Educației și Cercetării, informează RTV.

Luni, 14 septembrie 2020, între orele 11:00-16:00, elevii reprezentanți vor protesta timp de 6 ore. Aceștia își vor exprima nemulțumirile față de promisiunile neonorate ale guvernanților. Autoritățile au tratat în mod dezastruos achiziția pentru tablete și laptopuri după ce, în perioada restricțiilor, aproape 1 milion de copii au fost excluși pentru că n-au avut un laptop sau o tabletă proprie.
 
Elevii vor avea cu ei câțiva „porci zburători” umpluți cu heliu. Aceștia doresc să transmită că până și porcii au șanse să zboare, însă tabletele promise înainte de vacanță tot nu au ajuns în școlile din România.

„Ministerul Educației și Guvernul au avut patru luni la dispoziție să cumpere tabletele necesare în anul școlar 2020-2021. Dar în loc de cele 250.000 promise, și oricum insuficiente, vor fi doar 80.000 și nici acelea nu ajung la timp. Porcii au învățat să zboare și tabletele promise de ministrul Educației, Monica Anisie, înainte de vacanță, tot nu au ajuns la tinerii care au nevoie de acestea. Aproape un milion de elevi nu au avut acces la educație în perioada restricțiilor, din cauza ca n-au avut laptop sau tableta. Ne întrebăm ce se va întâmpla cu aceștia în noul an școlar”, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic.

 „În prima zi a anului școlar, nu vom fi la școală, în bănci, ci vom fi în fața Ministerului Educației și Cercetării, pentru a-i reprezenta pe colegii noștri pe care autoritățile i-au lăsat în urmă. Acestea ignoră cu bună știință faptul că 900.000 de elevi nu au avut acces la educație online pe durata stării de urgență. Nepăsarea autorităților reprezintă o încălcare sistematica a dreptului la educație al tuturor elevilor, garantat de Constituția României. Solicităm guvernanților urgentarea procesului de achiziție publică pentru dispozitive conectate la internet!”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului National al Elevilor.

Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!
ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.
ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.
ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply