Polițiști împușcați în timp ce se aflau în mașina de patrulare. Trump, candidat cu sloganul ”lege și ordine”: Dacă mor, judecată rapidă și pedeapsa cu moartea pentru criminal

Polițiști împușcați în timp ce se aflau în mașina de patrulare. Trump, candidat cu sloganul ”lege și ordine”: Dacă mor, judecată rapidă și pedeapsa cu moartea pentru criminal


Incident șocant în comitatul Los Angeles din Statele Unite. Un bărbat înarmat cu un pistol a atacat cu focuri de armă doi polițiști care se aflau sâmbătă noaptea într-o mașină de patrulare. Cei doi ofițeri, un bărbat și o femeie, sunt în stare critică.  Președintele Donald Trump a reacționat: „dacă ei mor, judecată rapidă pentru pedeapsa cu moartea pentru criminal”.

Imagini din timpul atacului au fost surprinse de o cameră de supraveghere și au fost făcute publice de către departamentului șerifului, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Un bărbat înarmat cu un pistol se apropie de o mașină de poliție parcată și deschide focul asupra celor doi ofițeri, fără să fi fost provocat, și apoi fuge.Polițiștii, un bărbat și o femeie, au fost operați în cursul nopții și sunt în stare critică.

Despre atacatorul aflat în libertate, un reprezentant al Poliției a precizat că ‘în stadiul actual avem o descriere foarte, foarte generică a bărbatului cu pielea închisă la culoare și care a fost prezentată de una dintre victime”.

Președintele Donald Trump a distribuit imaginile pe Twitter și a făcut referire la atacator asemenea unor „animale care trebuie lovite dur”. Referitor la polițiștii răniți, liderul de la Casa Albă a precizat că “dacă ei mor, judecată rapidă pentru pedeapsa cu moartea pentru criminal”.

„Este singurul mod pentru a opri aceste acțiuni”, a completat președintele american.

În ultimele luni, SUA au fost zguduite de proteste violente, sub sloganul Black Lives Matter, în urma uciderii, de către poliție, a afro-americanului George Floyd. Ținta protestatarilor a devenit tot mai des poliția, acuzată de abuzuri asupra americanilor de culoare.
 
Departamentul șerifului din Los Angeles a anunțat o recompensă de 100.000 de dolari pentru orice informație care ar duce la arestarea atacatorului, scrie BBC. 
 
40 de ofițeri de poliție americani au fost uciși în timp ce se aflau în exercițiu în 2020, arată statisticile FBI, opt dintre aceștia fiind victimele unei ambuscade.

Președintele Donald Trump și-a făcut din reducerea criminalității și susținerea legii și ordinii un imperativ în campania electorală pentru cel de-al doilea mandat.  Pe măsură ce protestele împotriva poliției continuă și mai intens, Trump a încercat să-i convingă în special pe alegătorii din suburbii să-i sprijine realegerea, în noiembrie, promițând că va rezolva aceste probleme.

Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!
ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.
ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.
ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply