January 23, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

OMS interzice „salutul” cu cotul: „Mai bine vă puneți mâna pe inimă”

2 min read
albirea-dintilor.com alcooldiscount.ro espressocafe.ro


OMS declară război „ridicării cotului” sau salutului caraghios si absurd – care a devenit parte a obiceiurilor cetățenilor din întreaga lume de la începutul pandemiei. Obicei preluat chiar și de liderii europeni care au vrut să arate că respectă regulile și distanțările, salutându-se cot in cot la reuniunile din ultima perioadă. Infomația este publicată de site-ului italian Il Messaggero.

Dar, potrivit directorului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) ), Tedros Adhanom Ghebreyesus, acest mod de a saluta ar fi vehiculul contagiunii și ar trebui evitat complet. „Salutul cu cotul este o practică adoptată și de mulți șefi de stat, totuși este un gest care ar trebui evitat”, spune Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS,  repostând un tweet al economistului Diana Ortega, care scria că „salutând oamenii, e mai bine să eviți să-ți atingi coatele, deoarece asta te face să te afli la mai puțin de un metru distanță unul de celălalt ”. Ortega spunea și că pentru a saluta oamenii ar fi de preferat gestul „așezării mâinii pe inimă”.

Mai mult, șeful OMS spune acum că acest contact dintre coate vine în conntradicție cu „prevederile comportamentale ale guvernelor, care recomandă utilizarea cotului pentru a împiedica pulverizarea particulelor mucoase”. Strănutul pe partea interioară a cotului și folosirea sa pentru a-i saluta pe alții ar duce la „o utilizare paralelă și promiscuă a articulației cubitale care ar putea fi o sursă de risc și cauză de contagiune, deoarece nu este nici igienică, nici sigură”. 

teilor.ro watchshop.ro%20 provident.ro%20 case-smart.ro

Prin urmare, acest salut trebuie interzis, consideră șeful OMS.

Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!
ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.
ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.
ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.