Dezvăluirile românilor afectați de incendiile de vegetație din Statele Unite

Dezvăluirile românilor afectați de incendiile de vegetație din Statele Unite

Cel puțin 35 de oameni au pierit în incendiile de vegetație din Statele Unite.
Coşmarul pare că nu se mai termină în Oregon. 500 de mii de hectare de vegetaţie s-au făcut scrum doar în ultima săptămână. Milioane de oameni au fost avertizaţi că riscul este acela al unui dezastru în masă. Printre ei şi Bogdan Nicheţean. Biserica Ortodoxă la care slujeşte a fost la un pas să ardă.

Bogdan Nichețean, preot în Statele Unite: O mică adiere de vânt şi era suficient să fie evacuată şi biserica. Am plecat cu sufletul la gură, repede, la biserică. Am luat toate cele sfinte, lucrurile de valoare. Te gândeşti să iei ce poţi pune în maşină şi să pleci.

Sănătatea americanilor este ameninţată şi de fumul emanat de incendii. Aerul a devenit irespirabil, iar indicele care îi măsoară calitatea a ajuns, azi, aproape de pragul critic de 300 de unități.

Această imagine surprinde amploarea dezastrului. De la o zi la alta, poluarea este atât de mare că Biserica Ortodoxă din Portland abia se mai vede.

Bogdan Nichețean, preot în Statele Unite: Nu putem ieşi afară fără măşti deoarece aerul este foarte toxic, se simte un miros foarte puternic de răşină de brad arsă, de brad ars. În case, stăm cu aparatele de aer conditionate pornite. În maşină la fel.

Este alertă roşie pe toată coasta vestică a Americii. Washington, Oregon şi California sunt sub avertizare de foc şi fum. Mai mulţi români au postat mărturii dramatice.

Dragoș Tăvîrlău, român din Statele Unite: Aşa arată cerul în nord-estul oraşului Portland! Iar acolo este soarele! Se presupune că trebuie să strălucească în acest moment al zilei!

George Ene, român din Statele Unite: Pare că e o altă lume, aici!

Incendiile se adaugă unei agende electorale care e deja supra-aglomerată. Donald Trump va ajunge astăzi în California. Îşi propune să tempereze măcar polemicile legate de retragerea din Tratatul climatic în timp ce discuţiile în contradictoriu se înteţesc. Toate statele afectate de incendii sunt conduse de democraţi.

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply