Nelu Tătaru: „Suntem într-un platou dințat, să-i spunem, al celei de-a doua faze sau a doua cocoașă din primul val”

Nelu Tătaru: „Suntem într-un platou dințat, să-i spunem, al celei de-a doua faze sau a doua cocoașă din primul val”


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri seara, că, în ceea ce privește situația COVID-19, suntem „într-un platou dințat, să-i spunem, al celei de-a doua faze sau a doua cocoașă din primul val”, informează Agerpres.

„Noi suntem într-un platou, într-un platou din ăla dințat, să-i spunem, al celei de-a doua faze sau a doua cocoașă din primul val. Este o lună grea luna septembrie, prin precauțiile pe care trebuie să le asumăm și să le respectăm toți. Am avut un 1 septembrie cu reluarea activității în restaurante, cu reluarea activităților în teatre și cinematografe, cu reîntoarcerea populației din concedii și aglomerarea transportului în comun. Va urma 14 septembrie cu deschiderea școlilor, iar, la fel, o supraaglomerare a transportului în comun, o lună de campanie electorală, alegeri pe 27. Sunt niște reluări de activități pe care le-am preconizat în contextul respectării unor norme”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a adăugat că situația va putea fi gestionată în măsura în care se vor respecta regulile.

„În măsura în care se vor respecta, vom putea să gestionăm o creștere relativ mică a numărului de cazuri, rămânând în același platou. În condițiile în care nu le respectăm, putem transforma acest platou într-o pantă ascendentă”, a spus Tătaru.

Întrebat dacă are emoții legate de începerea școlii, acesta a declarat că are precauții.

”Am precauții, ceea ce ar trebui să avem toți dintre noi. Precauții care să trebuie să meargă la un efort comun, la un parteneriat atât noi, ca și Minister al Sănătății, guvern, precum și părinți, copii, profesori”, a mai afirmat Nelu Tătaru

Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!
ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.
ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.
ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply