După 30 de ani în Parlament, deputatul UDMR Marton Arpad nu mai candidează. A măcelărit legislaţia penală alături de PSD

După 30 de ani în Parlament, deputatul UDMR Marton Arpad nu mai candidează. A măcelărit legislaţia penală alături de PSDMarton Arpad a confirmat pentru portalul de limbă maghiară transindex.ro că nu mai candidează.

 

„Am lucrat în Parlament timp de treizeci de ani. A fost suficient ”, a declarat Marton, potrivit sursei citate. Acesta a mai adăugat că nu a fost vreo presiune din partea conducerii UDMR în acest sens şi că vrea să se retragă din toate activităţile publice.

 

Totodată, Marton a subliniat că un rol în această decizie l-au jucat şi atacurile la adresa sa. în contextul în care acesta a contribuit la modificarea Legilor Justiţiei în Comisia Iordache, care ulterior au provocat proteste masive în ţară. Transindex mai scrie că acesta era considerat figura simbolică a asocierii dintre PSD şi UDMR. 

 

În ce priveşte un posibil înlocuitor al său, Marton declară că ar vrea să vadă un candidat dintr-o organizaţie de tineret.

 

Deputatul UDMR a avut o contribuţie importantă la măcelărirea legilor justiţiei şi codurilor penale în Comisia Iordache, susţinând cot la cot cu PSD modificările propuse de social-democraţi, la ordinul lui Liviu Dragnea. După condamnarea fostului şef PSD, Marton Arpad a fost mutat de către conducerea UDMR din Comisia juridică în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor.

 

Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi Marton Arpad FOTO Mediafax

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Citește mai departe

Leave a Reply