Cozmin Guşă cere anchetă la SRI după ce fostul consilier al lui Băsescu l-a acuzat pe Florian Coldea ar şantaja magistraţi cu dosare furate de la SRI

Cozmin Guşă cere anchetă la SRI după ce fostul consilier al lui Băsescu l-a acuzat pe Florian Coldea ar şantaja magistraţi cu dosare furate de la SRI„În primul episod de luni, Dorin Iacon a dezvăluit o discuţie a sa cu George Maior, în care îi spunea acestuia că trebuie să se «lepede» de Florian Coldea, în urma episodului cu «poliţia politică» a acestuia de până-n  2009, când Coldea a fost prins cu fiţuica unde notase detaliile infamante din trecutul tenebros al judecătorilor de la CCR, detalii care i-au fost de folos preşedintelui Băsescu în demersul lui de a bloca decizia CCR referitoare la suspendarea sa.

Ieri însă, Iacob a făcut o dezvăluire gravissimă: a povestit cum ofiţeri activi ai SRI l-au reclamat pe Florian Coldea , care le-a impus o acţiune de cercetare şi îndosariere a detaliilor cu potenţial de ŞANTAJ din viaţa şi activitatea CVASI-TOTALITĂŢII MAGISTRAŢILOR CU PUTERE DE ACŢIUNE ŞI DECIZIE DIN JUSTIŢIA ROMÂNEASCĂ!! Si care dosare azi nu s-ar mai găsi, tocmai pentru că Iacob sugerează că ar fi fost SUBTILIZATE DE CĂTRE COLDEA LA PLECAREA SA DIN SRI, care le foloseşte azi ca ARMĂ DE AUTOPROTECŢIE, ŞANTAJ/INTIMIDARE ASUPRA JUDECĂTORILOR/PROCURORILOR vizaţi, respectiv pentru a face SERVICII NEPREŢUITE UNOR OAMENI DIN STATUL ROMÂN ŢINTIŢI DE ANCHETE PERICULOASE!”, a relatat Cozmin Guşă joi pe Facebook. 

 

În acest sens, analistul politic a cerut să se înceapă o anchetă internă în SRI „până credibilitatea instituţiei să nu se fi prăbuşit sub greutate unor dezvăluiri atât de grave”, sau audierea „urgentă” a lui Dorin Iacob, care să dovedească detaliile pe care acesta le-a dezvăluit în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV.

 

Cozmin Guşă a dat şi câteva detalii despre cine este Dorin Iacob, cel care a făcut dezvăluirile legate de Coldea.

 

„Pe scurt, până în 2001 a lucrat cu fostul şef SRI Virgil Măgureanu, în calitate de «consilier-mână dreaptă», atât în perioada în care Măgureanu a condus SRI, cât şi după ce acesta a înfiinţat Partidul Naţional Român. După ce PNR a fuzionat prin absorbţie cu PD-ul lui Traian Băsescu în 2001, Dorin Iacob a devenit secretar executiv al PD şi tot «consilier-mână dreaptă», dar al lui Băse. Eu l-am cunoscut în 2003, după demisia mea din secretar-general al PSD, atunci când el a apelat la un bun prieten al meu care să mă convingă să accept o întâlnire cu Băse, care mă vroia de aliat-partener în campania din 2004. Întâlnirea s-a realizat chiar acasă la prietenul meu, unde Dorin Iacob a fost unul dintre cei 2 martori ai discuţiei mele cu Băsescu, întâlnire unde am negociat şi decis şefia mea de campanie al PD pentru alegerile din 2004, moment decisiv pentru ulterioara victorie a lui Traian Băsescu la Prezidenţiale. Cu Dorin am rămas amic de-a lungul anilor, şi după ciudata sa plecare de lângă Băse în timpul primului mandat al acestuia, el intrând în afaceri, unde nu prea ştiu bine ce a făcut. Cred că v-am convins despre câteceva legat de expertiza (in)formală a lui Iacob legată de ultimii 25 de ani ai «istoriei discrete» a României, ca să pricepeţi de ce ar avea valoare de întrebuinţare dezvăluirile lui de-acum”, a relatat Guşă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Citește mai departe

Leave a Reply