Asociația Pro Consumatori cere autorităților să renunțe la obligativitatea purtării măștii, la cutiile de pexiglas și dispozitivele cu dezinfectanți din clasele învățământului primar: Școala a fost transformată într-o pușcărie!

Asociația Pro Consumatori cere autorităților să renunțe la obligativitatea purtării măștii, la cutiile de pexiglas și dispozitivele cu dezinfectanți din clasele învățământului primar: Școala a fost transformată într-o pușcărie!


Asociația Pro Consumatori, care apără drepturile și interesele economice ale consumatorilor, cere Ministerelor Educației și Sănătății să renunțe la obligativitatea purtării măștilor, la cutiile de pexiglas și la dispozitivele cu dezinfectanți din clasele învățământului primar. Asociația subliniază că nicio instituție a statului român nu a realizat analize de laborator asupra măștilor destinate copiilor pentru a vedea dacă acestea sunt conforme cu standardele aplicabile. 

Publicăm mai jos comunicatul integral:

„Asociația Pro Consumatori solicită imperativ Ministerului educației și cercetării și Ministerului sănătății să renunțe la obligativitatea purtării măștii de protecție respiratorie, la cutiile de pexiglas și la dispozitivele cu dezinfectanți din clasele învățământului primar (clasa pregătitoare, clasa I-a, clasa a II-a, clasa a III-a și clasa a IV-a). În susținerea acestei solicitări Asociația Pro Consumatori prezintă următoarele argumente:
 
1. Măștile de protecție respiratorie pentru copii sunt niste cârpe colorate, deci nu asigură nicio o protecție împotriva unui virus care are o dimensiune nanometrică, adică o milionime dintr-un milimetru! Nicio instituție a statului român (ANPC, ANMDM, Inspecția sanitară de stat) nu a realizat analize de laborator asupra măștilor destinate copiilor pentru a constata dacă acestea sunt conforme cu standardele aplicabile!

2. Un copil de 6 ani care începe pentru prima dată școala într-o clasă pregătitoare este supus la adevărate traume psihice generate de obligativitatea purtării măștii între 4 și 8 ore, de cutia cu pexiglas în care este obligat să stea timp de 4 ore, de regulile draconice referitoare la respectarea distanței fizice față de colegii lui și de alte restricții asemănătoare penitenciarelor de maximă securitate.

3. Un copil aflat în clasa pregătitoare are nevoie de spațiu, de multă atenție și empatie din partea învățătorului/învățătoarei pentru a învăța să scrie și să comunice adecvat vârstei lui. Masca și cutia de plexiglas nu-i vor oferi acelui copil posibilitatea de a avea un început frumos și de neuitat în descoperirea miracolului generat de forma și semnificația fiecărei litere din alfabetul latin!

4. Folosirea de către copiii noștri de până la 16 ori pe zi a unor dezinfectanți toxici, fapt ce reiese foarte clar din pictogramele de pe eticheta acestora, va duce la îmbolnăvirea lor de boli grave autoimune, cum sunt alergiile și astmul bronșic!

5. Ați uitat oare scandalul dezinfectanților contrafăcuți din spitalele românești? Corupția endemică din societatea românească va menține achizițiile dubioase și periculoase de dezinfectanți pentru mâini și alte substanțe chimice de dezinfecție a sălilor de clasă și a spațiilor de acces din proximitatea acestora.

6. Ați înlocuit apa și săpunul din școlile românești cu soluții chimice toxice și extrem de periculoase pentru copiii noștri!

7. Copiii noștri merită aceeași atenție din partea reprezentanților statului român ca cea pe care o acordă reprezentanții statului din Marea Britanie, Polonia, Rusia, Suedia, Ungaria și din multe alte state din uniunea federală de state cunoscută sub denumirea de Statele Unite ale Americii!

“Noi, părinții responsabili, nu vom fi părtași la acest proces instituțional de schilodire sufletească și trupească a copiilor din învățământul primar! Nu aveți dreptul să-i includeți pe copiii noștri în acest experiment social și medical, care îi va marca pentru tot restul vieții! Opriți tratamentul inuman aplicat copiilor noștri! Nu transformați școala dintr-un sanctuar al cunoașterii, într-o pușcărie de maximă securitate!” conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte Asociația Pro Consumatori

Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!
ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.
ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.
ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply