Spectatorii au urmărit filmele din barcă

Spectatorii au urmărit filmele din barcă

Atmosfera a fost întreţinută de muzica celor din Fanfara Zece Prăjini.
Aceştia au cântat de pe un bac plutitor ancorat în larg.
Este o premieră pentru lumea cinematografică din România, ocazie pe care cinefilii nu au ratat-o. Serile de film vor continua până pe data de 13 septembrie, însă astăzi este ultima seară de vizionare pe apă.

O adevărată metaforă, călătoria cu barca a celor prezenţi în acest weekend la festivalul de la Sibiu a fost în temă cu perioada de pandemie pe care o traversăm: incertă, necunoscută şi puţin nesigură.

Oana Ivan, reprezentat Astra Film Festival: Ne-am dorit foarte mult ca ediţia de anul acesta să nu fie despre constrângeri impuse din cauza contextului pandemiei de COVID-19, ci o ediţie creativă.

Iar eforturile organizatorior au fost apreciate de spectatorii care au simţit că festivalul a adus atmosfera veneţiană în Ardeal.

Participantă: E o experienţă unică să fim prezenţi la o proiecţie din bărci. Cred că este un efort de care ar trebui să fim recunoscătoti organizatorilor. Mă simt chiar minunat. E, nu ştiu. Cumva deschide toamna aceasta într-o stare cinematico-poetică.

Până la căderea serii, atmosfera a fost întreţinută de muzica celor din Fanfara Zece Prăjini. Aceştia au cântat de pe un bac plutitor ancorat în larg.

Participant: O seară puţin răcoroasă, dar în rest este totul plăcut, o atmosferă bună, ceva ce nu am mai întâlnit în Sibiu până acum.

Participant: Am venit tocmai de la Bucureşti ca să facem chestia asta. Nu ştiu când mai ajungem, dar cu siguranţă că e pe listă.

Distanţarea fizică a fost asigurată de vizionarea filmului din bărci, iar cei prezenţi s-au simţit în siguranţă şi s-au bucurat de film fără a simţi restricţiile.

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply