Raluca Turcan: „Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern! Mediul cultural are un partener de încredere în Guvernul României”

Raluca Turcan: „Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern! Mediul cultural are un partener de încredere în Guvernul României”


Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat miercuri pe Facebook că festivaluri private precum Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle și Summer Well vor fi sprijinite de Guvern atât cu bani publici, cât și cu elaborarea unor norme sanitare specifice pentru astfel de evenimente.

„Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-și întrerupă activitatea complet pentru cel puțin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică, economia națională și chiar pentru promovarea țării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari.

Guvernul PNL își propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie. În plus, prin intermediul unui grup de lucru interministerial, alături de Asociația Organizatorilor de Concerte și Evenimente din România, vom pregăti un set de norme sanitare pentru a se putea gândi astfel de evenimente în siguranță, începând cu anul viitor.

Mediul cultural are un partener de încredere în Guvernul României.

Prin dialog și parteneriat cu specialiștii din acest domeniu, vom identifica și pune în aplicare măsuri necesare pentru reluarea activităților în siguranță!”, a scris vice-premierul, miercuri, pe social media.

Acestea nu sunt singurele evenimente „de nișă” pe care Guvernul PNL și le asumă ca reprezentative și demne de a fi sprijinite de la bugetul de stat. Vicepremierul și ministrul Culturii au participat pe 12 iunie la deschiderea noului sezon expozițional al Muzeului de Artă Contemporană, unde au vizionat și aplaudat un spectacol pus în scenă de doi travestiți, plătiți din bani publici. 

 
Același Guvern darnic pe banii românilor cu evenimente străine de spiritul românesc a refuzat în ultima vreme să majoreze pensiile și să dubleze alocațiile copiilor, deși există legi votate de Parlament în acest sens. Totodată, INS  a anunțat că PIB-ul României este în scădere cu 12% în urma efectelor economice ale crizei sanitare din 2020.

Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!
ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.
ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.
ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply