Pierderea apetitului, un nou simptom al Covid-19 la copii • Buna Ziua Iasi • BZI.ro

Pierderea apetitului, un nou simptom al Covid-19 la copii • Buna Ziua Iasi • BZI.ro


Pierderea apetitului pare a fi un nou simptom al Covid-19 la copii! O treime dintre copiii cu coronavirus sar peste mese din cauza pierderii poftei de mancare, potrivit cercetatorilor de la King’s College din Londra.
Noul coronavirus se poate manifesta ca pierdere a poftei de mâncare la copii. O echipă de la King’s College din Londra a monitorizat sute de copii infectați, printr-o aplicație. Rezultatele se bazează pe date de la 198 de copii cu teste pozitive și 15.800 cu teste negative, potrivit studiului recent publicat de Daily Mail.
Pierderea apetitului, un nou simptom al Covid-19 la copii: o treime dintre copiii bolnavi sar peste mese
Cercetătorii au descoperit că mai mult de jumătate (52%) dintre copiii infectați nu prezintă simptome clasice care afectează adulții, cum ar fi tusea persistentă, febră sau pierderea mirosului. În schimb, au descoperit că acești tineri pacienți au avut tendința de a sări peste mese, de a suferi de dureri de cap și se simt epuizați.
Mai precis, cele cinci simptome principale observate la pacientii sub 18 ani sunt oboseala (55%), cefaleea (53%), febra (49%), durerea în gât (38%) și pierderea poftei de mâncare (35%). În plus, aplicația a constatat că unul din șase copii cu vârsta sub 18 ani a avut erupții cutanate și s-a plâns de mâncărimi foarte severe.

La adulți, principalele semne ale virusului sunt: ​​oboseală (87%), cefalee (72%), pierderea mirosului (60), tuse persistentă (54%) și durere în gât (49%).
O treime din copiii asimptomatici
O treime dintre copiii cu Covid-19 nu au prezentat semne de infecție, consolidând constatările anterioare că mulți sunt asimptomatici.
„Știind că copiii au simptome respiratorii mai rar și sunt mai predispuși să sufere de dureri de cap, oboseală și erupții cutanate, îi va ajuta pe părinți să ia deciziile corecte pentru a-i ține acasă până când se vor simți mai bine”, spune Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la KCL și creatorul aplicației Covid.Citește mai departe

Leave a Reply