O școală din Tecuci a ajuns peste noapte în scenariul roșu, cu ore exclusiv online, din cauza Covid-19

O școală din Tecuci a ajuns peste noapte în scenariul roșu, cu ore exclusiv online, din cauza Covid-19

Școala specială din Tecuci intenționa să-și deschidă porțile pentru elevi, la 14 septembrie.
Inspectorul școlar general al județului Galați a anunțat că unitatea școlară va rămâne închisă pentru cel puțin 14 zile, după depistarea unui caz de coronavirus la o femeie de serviciu.
Conducerea unității școlare intenționa să înceapă cursurile cu toți elevii în clasă, însă s-a luat decizia închiderii școlii timp de cel puțin două săptămâni.

Ș̦coala Gimnazială Specială Constantin Păunescu din Tecuci nu se va deschide pe 14 septembrie. Conducerea unității a decis să amâne revenirea copiilor în școală după ce una dintre femeile de serviciu s-a infectat cu virusul SARS CoV-2.

Toate femeile de serviciu din școală au fost trimise în izolare, iar cursurile se vor desfășura online.

„Este prima școală din județul Galați care nu mai începe orele așa cum își propusese. Este vorba despre Școala Gimnazială Specială Constantin Păunescu din Tecuci. O femeie de serviciu a fost depistată pozitiv, motiv pentru care s-a luat decizia începerii anului în scenariul roșu, exclusiv online. Toate femeile de serviciu au fost trimise acasă, ca măsură de siguranță. 14 zile nu vor veni la serviciu, asta înseamnă că în următoarele două săptămâni, cel puțin, cursurile vor fi online”, a declarat inspectorul școlar general al județului Galați, Onuț Atanasiu, pentru Mediafax.

Cursuri online vor fi și la alte cinci școli din județul Galați. Dacă într-o unitate din mediul rural elevii vor învăța online din cauza umărului mare de persoane din localitate infectate cu virusul Sars Cov 2, în școlile din orașul Galați se va lua măsura deoarece acestea funcţionează la parter de bloc, nu au autorizaţie de la DSP și nu pot asigura copiilor spațiul necesar de siguranță.

Citește și: Adolescentă cu coronavirus, batjocorită în ambulanța care o ducea la spital, în India Tânără infectată cu noul coronavirus, luată în cătușe de pe o plajă din Spania (Video)

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply