Modelul finlandez: Copilul care vrea să-și urmeze visul la școala pe care și-a ales-o, dat pe mâna psihiatrului

Modelul finlandez: Copilul care vrea să-și urmeze visul la școala pe care și-a ales-o, dat pe mâna psihiatrului


Mihai Jalaskoski-Smicală, unul dintre cei doi copii ai doctoriței Camelia Smicală, care au fost confiscați abuziv de „serviciul social” din Finlanda, este împiedicat de instituția care îi decide vremelnic soarta să urmeze școala gimnazială la care a fost admis prin examen. Mama minorului atrage atenția asupra acestui abuz, subliniind că „socialul” finlandez încalcă dreptul copilului la educație și îl forțează să urmeze o altă școală, de nivel mai slab, intimidându-l cu o ședință de anchetă și un consult psihiatric.

„Tortura psihică a copiilor continuă.

Mihai a refuzat să meargă la școala “de cartier” la care socialul îl obligă să meargă. Mihai a intrat prin examen de admitere la un gimnaziu cu profil de limbi latine.

Conform legii finlandeze, acesta are dreptul de a frecventa cursurile școlii pe care și-a dorit-o. Conform legislației finlandeze Mihai are dreptul la ore de limba maternă, care este oficial limba română. Socialul îi încalcă aceste drepturi, la fel cum îi încalcă absolut toate celelalte drepturi.

Cum într-o dictatură legea nu are nici o valoare , ci importantă este reducerea la tăcere a celor care se opun regimului, socialul a convocat pe mâine o ședință școală+social+psihiatru la care nu sunt primită deși sunt tutorele legal al copiilor (altă încălcare a legii). Nici avocatul copiilor nu este primit.

Având în vedere că în aceeași zi au aranjat un “consult psihiatric”, vă puteți închipui care este planul lor!

Deoarece poliția refuză să cerceteze încălcările grave ale legii de către protecția copilului, în schimb încearcă să mă închidă pe mine in baza unor dosare fabricate, deoarece accesul la justiție este zero (de 5 ani justiția refuză judecarea cazului), singura noastră posibilitate de autoapărare rămâne mediatizarea”, a scris dr. Camelia Smicală, miercuri, pe Facebook.

Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!
ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.
ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.
ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply