Cum să scăpam de vergeturi în mod natural • Buna Ziua Iasi • BZI.ro

Cum să scăpam de vergeturi în mod natural • Buna Ziua Iasi • BZI.ro


Vergeturile sunt leziuni inestetice ale pielii care fac ca pielea să pară crăpată. Mulți oameni consideră că sunt inestetice, dar trebuie sa știri ca acesta este un fenomen natural. Aceste cicatrici se instaleaza în zonele ca: fese, șolduri, burtă, coapse, sani. Dar de ce avem vergeturi și mai ales cum să scapam de ele in mod natural?
Cine este afectat de vergeturi
Adesea, femeile însărcinate au vergeturi. Acest lucru se explică prin faptul că suferă modificări mari în corp: creștere semnificativă în greutate, întinderea pielii, modificări hormonale. Prin urmare, acest lucru promovează apariția vergeturilor în timpul sarcinii.
În general, vergeturile apar atunci când există variații mari în greutate. Acest lucru se poate întâmpla în adolescență, de exemplu, din cauza creșterilor asociate cu pubertatea sau dacă slăbești prea repede. Activitatea fizică prea intensă sau dietele drastice pot duce, așadar, la vergeturi!
Si bărbații pot avea vergeturi! Spatele le este uneori afectat și acest lucru se datorează adesea sportului.

Cum să scapam de vergeturi in mod natural
Există soluții naturale pentru a le atenua! Trebuie remarcat totuși că va fi dificil să îndepărtați vergeturile în totalitate!
În primul rând, uleiurile vegetale precum uleiul de cocos, uleiul de ricin, uleiul de germeni de grâu și uleiul de migdale dulci sunt eficiente în hidratarea pielii și restabilirea elasticității acesteia. Uleiul de măceșe este, de asemenea, excelent pentru reducerea vergeturilor albe și îndepărtarea dungilor purpurii. Trebuie sa masam zonele afectate masate dimineața și seara până la penetrare pentru a regenera mai bine epiderma. În lipsa sarcinii, nu ezitați să adăugați câteva picături de ulei esențial pentru un tratament mai concentrat al vergeturilor. La fel ca uleiurile, sucul de cartofi este foarte eficient împotriva vergeturilor, la fel si untul de shea.
Dacă doriți în mod absolut să le faceți să dispară, trebuie să discutați cu un medic sau dermatolog. Vă pot direcționa către soluția potrivită: chirurgie cu laser, lumină pulsată, tratamente medicale etc.Citește mai departe

Leave a Reply