Berăria subacvatică de la Dalnic atrage tot mai mulți turiști

Berăria subacvatică de la Dalnic atrage tot mai mulți turiști

La Dalnic, în Covasna, există o berărie subacvatică
Cursurile de scufundări, combinate cu o bere rece
Amatorii de bere rece care vor să experimenteze lucruri noi o pot face în adâncul unui lac din județul Covasna. Aici îşi pot savura băutura preferată pe fundul apei, la trei metri adâncime. Asta după ce primesc indicații precise, pentru a fi siguri că beau bere şi nu apa lacului.

Un curs de scafandru are 8 ședințe, însă cei care vor doar să se relaxeze își pot bea berea mult mai repede.

După doar o oră de curs care include teorie şi practică, scafandrii îşi pot lua o bere din frigiderul berăriei subascvatice şi o pot bea pe malul lacului. Cei mai curajoşi o pot bea chiar sub apă.

Szabo Kolos, instructor scufundări: Povestea berăriei a început cu 3 ani în urmă. Toată ideea a venit de la o toaletă găsită sub apă într-un lac din Ungaria şi am fost fascinat cât de bine poate să arate şi toaleta a atras turişti în lacul acela. Am zis să leg două lucruri, două hobby-uri. Am zis să leg serile de sâmbătă de job-ul meu. Şi aşa s-a născut Berăria Subacvatică.

Cei care doresc să descopere în amănunt mediul subacvatic trebuie să se înscrie la o sesiune de scufundări. Pe timpul verii o astfel de experienţă costă 250 de lei. La final de sezon, preţul a fost redus cu 20% şi include atât echipamentul cât şi instructajul.

Szabo Kolos, instructor scufundări: Nu este greu. Trebuie obişnuinţa cu respiraţia, cu chestii, trebuie un pic invătat si creierul cum să se comporte, dar nu e greu.

De obicei turiștii și pasionații de scufundări vin la Dalnic doar pentru excursii de o zi dar în zonă există posibilitatatea de campare cu rulota sau la cort.Citește mai departe

Leave a Reply