Actriţa americană Amy Schumer a fost diagnosticată cu boala Lyme

Actriţa americană Amy Schumer a fost diagnosticată cu boala LymeÎn vârstă de 39 de ani, Schumer a spus că este posibil să fie bolnavă de mai mulţi ani. Boala Lyme este cauzată de o bacterie purtată de anumite specii de căpuşe. 

„A mai făcut cineva Lyme vara asta? Eu am făcut şi sunt pe doxiciclină“, a scris actriţa care a devenit mamă anul trecut. „Aveţi vreun sfat? Se poate bea un pahar de vin sau două? Ştiu că trebuie să mă feresc de soare. Vreau să mai spun că mă simt bine şi că abia aştept să scap de ea“, potrivit news.ro. 

În ianuarie 2020, cântăreţul canadian Justin Bieber a anunţat că a fost diagnosticat cu boala Lyme.

Boala Lyme este o infecţie bacteriană cauzată de căpuşe. Urticaria, dureri musculare şi oboseala se numără între simptomele care apar de obicei la 3 săptămâni după ciupitură. Boala nu este transmisibilă.

Cei mai mulţi dintre oamenii care urmează un tratament de trei săptămâni cu antibiotic îşi revin complet, dar în cazul unora simptomele apar pe parcursul mai multor ani. Nu există un tratament prestabilit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Citește mai departe

Leave a Reply