Fostul procuror Mircea Negulescu, alias „Portocală”, scapă de arestul preventiv

Fostul procuror Mircea Negulescu, alias „Portocală”, scapă de arestul preventiv

Decizia este definitivă.

Acuzațiile care îi sunt aduse lui Negulescu sunt de grup infracțional organizat, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, fals și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Prin urmare, Negulescu, fost procuror la DNA Ploiești, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, începând cu ziua de 13 august.

”Admite contestația formulată de inculpatul Negulescu Mircea împotriva încheierii nr. 289 din data de 4 august 2020, pronunțată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 2032/1/2020. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: În baza art. 242 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 215 din Codul de procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Negulescu Mircea prin încheierea nr. 24/C din 23 iulie 2020, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 1867/1/2020, cu măsura controlului pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13 august 2020 până la data de 11 octombrie 2020, inclusiv”, se arată în comunicatul instanței.

Mircea Negulescu este acuzat că ar fi „fabricat” dosarul Blair, în care fostul premier PSD Victor Ponta a fost pus sub urmărire penală. Potrivit DNA, Ghiţă i-ar fi dat fostului premier Victor Ponta 220.000 de euro pentru a-i asigura un loc eligibil la alegerile din 2012, iar banii ar fi fost folosiţi pentru organizarea unei vizite în România a fostului premier al Marii Britanii, Tony Blair.

Citește și: Fostul procuror Mircea Negulescu, “Portocală”, arestat preventiv pentru 30 de zile Fostul procuror Mircea Negulescu, acuzat că ar fi fabricat dosare, plângeri şi ar fi pus presiune pe martori

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply