CGMB: Artiştii Marian Zidaru şi Sorin Ilfoveanu şi omul de afaceri Roger El Akoury – cetăţeni de onoare ai Capitalei

CGMB: Artiştii Marian Zidaru şi Sorin Ilfoveanu şi omul de afaceri Roger El Akoury – cetăţeni de onoare ai CapitaleiTitlul de cetăţean de onoare al Capitalei va fi conferit sculptorului Marian Zidaru, rectorului Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, pictorul Sorin Ilfoveanu, şi omului de afaceri de origine libaneză Roger El Akoury, fondator al Muzeului de Artă Recentă din Bucureşti.Conform unor proiecte adoptate joi de Consiliul General al Capitalei, titlul urmează să fie acordat pentru merite deosebite în domeniul artei.Potrivit rapoartelor de specialitate ataşate proiectelor, sculptorul Marian Zidaru, care s-a impus şi ca grafician, pictor, autor de instalaţii, filme video şi fotografie, şi-a început studiile de artă la Liceul de Arte Plastice din Craiova. Din 1981, când a finalizat studiile la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, a participat cu lucrări de sculptură şi desen la expoziţii naţionale şi internaţionale. Lucrările sale se regăsesc în muzee şi colecţii publice sau particulare din România, Germania, Franţa, SUA, Elveţia şi Italia.Sorin Ilfoveanu este considerat “unul dintre cei mai importanţi pictori români contemporani, cu o reputată activitate de profesor şi rector” al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti. Absolvent al Institutului “Nicolae Grigorescu” (actuala Universitate Naţională de Arte din Bucureşti), Sorin Ilfoveanu “are lucrări în expoziţii, muzee şi colecţii private importante ale lumii, de la Paris la Tokyo, de la Bucureşti la Oslo şi Perugia”. A participat la Bienala de la Veneţia din 1987, este decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Mare Ofiţer şi este laureat al Marelui Premiu Prometheus pentru Opera Omnia în 2011.Omul de afaceri de origine libaneză Roger El Akoury, cu cetăţenie română, este fondatorul Muzeului de Artă Recentă din Bucureşti, inaugurat în octombrie 2018. Muzeul conţine şi lucrări din colecţia Roger El Akoury. Din 2017, omul de afaceri este co-proprietar al Cambridge School of Bucharest.”Muzeul de Artă Recentă (MARe), primul muzeu privat din România, adăposteşte artă românească începând cu anul 1965 până în prezent. (…) Clădirea în care funcţionează Muzeul de Artă Recentă a fost construită pe locul casei Anei Pauker, lider politic comunist”, prevede raportul de specialitate.Acordarea titlului de cetăţean de onoare reprezintă o recompensă simbolică şi nu are implicaţii la bugetul local. AGERPRES/(AS – autor: Irinela Vişan, editor: Florin Marin, editor online: Andreea Lăzăroiu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.Citește mai departe

Leave a Reply