Turiștii de pe litoral au lansat moda “masca pe cot”

Turiștii de pe litoral au lansat moda “masca pe cot”

Turiștii poartă masca oriunde, dar nu pe față
Distanțarea socială a devenit o amintire la malul mării
“Virusul s-ar putea să existe, dar nu e atât de periculos pe cât se mediatizează”, este de părere un bărbat.

“Dacă chestia asta era atât de gravă toată lumea era infectată”, spune o altă tânără.

Coronasceptici sau nu, masca este obligatorie din acest weekend pe litoral pentru toţi turiştii. Între orele 18-24 pe faleze, promenade şi alei aglomerate briza mării se simte doar prin mască. Pentru mulţi însă, regula există doar pentru a fi sfidată.

Pe faleza cazinoului din staţiunea Mamaia, un loc foarte aglomerat, unii dintre turişti aleg să poarte masca de protecţie într-un mod necorespunzător: sub bărbie, la încheietura mâinii sau pe cot.

Pe măsură ce trec orele, promenada din staţiunea Mamaia devine tot mai înghesuită. Nici dacă ai vrea să păstrzi distanţa socială, nu ai avea unde. Unii turişti însă nu văd pericolul la care se expun.

“Asta e cea mai mare prostie care a putut să existe să impune măşti când te plimbi pe faleză”, se plânge o femeie.

E foarte inconfortabil, simt că nu pot să respir.

“Inconfortabile sunt, dar trebuie să avem grijă de sănătatea noastră”, este de părere o alta.

Când faleza a devenit de-a dreptul neîncăpătoare, şi-au făcut apariţia şi poliţiştii. Cei care nu purtau mască nu au fost amendaţi, ci rugaţi să o poarte. Luaţi cu vorba bună, unii i-au persiflat pe oamenii legii.

Umăr la umăr, cu sau fără măşti, turiştii s-au înghesuit la cozi la terase.

Cine nu are mască de protecţie nu intră nici la castelul lui Dracula de la Bran. Pentru a evita înghesuiala, astăzi s-a intrat pe rând. Aşa se face că turiştii au stat la cozi şi câte o oră.

Cristiana Pavel, ghid turistic: Dispensele cu dezinfectanţi se găsesc peste tot, personalul nostru poartă măşti, mănuşi, insistăm ca fiecare turist să intre cu mască de protecţie. Încercăm să fim foarte atenţi cu distanţa socială.

În tot judeţul Braşov, masca este obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv pe stradă.

În Capitală, deocamdată, masca nu este obligatorie şi în aer liber. Este însă obligatorie în spaţii publice închise. Cum ar fi în autobuze. Poliţştii au făcut razie în mijloacele de transport în comun şi au amendat 53 de călători.Citește mai departe

Leave a Reply