Situație incredibilă la Gura Humorului: Rudele unui bărbat decedat în spital au desigilat sicriul, acuzând: „A murit de cancer și ne obligă să-l înmormântăm de COVID-19 ca să ia bani”

Situație incredibilă la Gura Humorului: Rudele unui bărbat decedat în spital au desigilat sicriul, acuzând: „A murit de cancer și ne obligă să-l înmormântăm de COVID-19 ca să ia bani”


Din cauza noului coronavirus, pacienți care erau urgențe n-au mai fost internați sau au fost puși pe drumuri. Unii au murit, iar alții au preferat să nu meargă la spital. În toată această nebunie creată în țară, apar și situații incredibil, generate de disperarea oamenilor. Este și cazul unui bărbat din Gura Humorului, care a murit de cancer și la a cărui înmormântare rudele lui au trecut peste ordine și regulamente sanitare, deschizând sicriul.

Sicriul unui bărbat decedat, în vârstă de 41 de ani, din Gura Humorului care avea cancer și s-ar fi infectat și cu SARS- CoV-2, a fost deschis de familie, deși ar fi trebuit să rămână sigilat pe tot parcursul ceremoniei de înhumare. 
Poliția a deschis un dosar penal în acest caz, pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, relatează Adevărul. Soția celui decedat a fost amendată de DSP cu 10.000 de lei, cu posibilitatea sa platească 5.000 de lei in 15 zile.

În contextul infectării cu SARS- CoV-2, sicriul nu trebuia desigilat pentru a preveni răspândirea virusului pandemic, dar rudele persoanei decedate susțin că n-au fost informate că n-au voie să ridice capacul coșciugului.
 
Apropiații decedatului s-au declarat revoltați pentru că autoritățile i-ar fi „obligat” să îngroape bărbatul doar pentru bani.
„Uitați ce să întâmplă la noi, în România. A murit de cancer și ne obligă să-l înmormântăm de COVID-19 ca să ia bani. Uitați, oameni buni! Ne obligă să-l îngropăm de COVID-19 și el a murit de cancer. Uitați, oameni buni, ce legi sunt!”, a spus unul dintre participanții la înmormântare, într-un live pe rețelele de socializare, potrivit Adevărul.
 
După incident, la la Gura Humorului s-a deplasat o echipă de inspectori de la Direcția de Sănătate Publică pentru a face o anchetă epidemiologică în vederea identificării persoanelor care au participat la înmormântare.

Bărbatul decedat avea 41 de ani și provenea dintr-o familie de etnie romă din Gura Humorului. Suferea de cancer, dar pe perioada de spitalizare a fost confirmat și cu Covid-19. În aceste condiții, a fost predat familiei în condițiile legii, adică în sicriu sigilat.
 
În certificatul de deces și documentele de înhumare scrie că moartea a survenit în urma Covid-19, pe fondul unui cancer.

Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!
ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.
ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.
ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply